Ralli 31.01.2020

Sami Pajarille merkittävä kumppanuus kotimaan kilpailuihin

Kuvassa vasemmalta Jukka Hara, Marko Toivonen ja Sami Pajari. Kuva: Sami Pajarin tiedotus

Hallitseva Flying Finn Future Star, SM3-luokan mestari Sami Pajarin loppukausi kotimaan kilpailuissa on vahvasti myötätuulessa. Vastikään solmitun kumppanuuden myötä yrittäjä Marko Toivonen antaa 18-vuotiaan mestarin käyttöön SM-sarjaan sekä muihin kotimaassa mahdollisesti ajettaviin ralleihin R2T Ford Fiestan vuosimallia 2019.

Kyseessä on näin ollen tuoreempi painos Pajarin tähän asti kotimaassa käyttämään ajokkiin verrattuna, uusi auto on siis samanlainen kuin JWRC-sarjassa käytettävä M-Sportin auto.

Joensuun Itäralli helmikuun viimeisenä päivänä tulee olemaan ensimmäinen kilpailu uudella menopelillä ja tämän mahdollisuuden myötä kilometrien kerryttäminen, sekä tutustuminen autoon juniorien MM-sarjaa varten helpottuu.

Auton ylläpidosta tulee vastaamaan Sami Pajarin taustalla ja kaluston parissa aiemminkin vaikuttanut Dogbox Oy.

Niin Dogboxin Jukka Hara kuin Pajarikin kiittelivät vuolaasti Marko Toivosta hienosta mahdollisuudesta.

– Kyllä täytyy olla nöyrästi kiitollinen tästä avusta ja mahdollisuudesta, tästä on aivan varmasti ajamisen osalta selkeästi hyötyä kun saa kotimaan ja ulkomaan kisat ajaa toisiaan vastaavalla kalustolla. Vanhemman ja uudemman painoksen välillä kuitenkin on ollut hieman eroja painossa, leveydessä ja muutamissa muissa pienissä asioissa moottoria myöden, Pajari kiittelee.

– Uudemmasta versiosta minulla ei ole kokemusta kuin testeistä ennen Jyväskylän MM-rallia sekä kilpailun ajalta. Innokkaasti tässä jo odotellaan testiä ennen Joensuun SM-rallia, tuumailee Pajari uuden ja vanhemman painoksen eroavaisuuksia.

Teksti: Sami Pajarin tiedotus, Jani Seppälä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli