Ralli 26.09.2019

Sami Pajari paineettomasti rallin SM-päätökseen

Sami Pajari (vas.) ja Teemu Suninen edustivat Porvoon Premier Parkissa Fordin lehdistöpäivällä. Kuva: Ari Uusikartano.

Rallin SM3-luokan pistejohtajana kauden päätökseen Mad Croc Salo-Turku SM-ralliin starttaava Sami Pajari ei ota paineita kauden päätösosakilpailusta. Debyyttikausi on sujunut hyvin ja päätavoitteena olleet Flying Finn Future Star -tittelin tavoitteluun tarvittavat pistesijat ennen Neste Rallya sekä kauden loputtua ovat jo saavutettuina.

– Viimeisen kisan suhteen en koe ottavani paineita. Voittopakko on ihan muilla miehillä. Meidän lisäksemme kolmella muulla autokunnalla on saumat mestaruuteen. Toki pistejohdossa lähtiessä meillä on eniten hävittävää ja muilla voitettavaa, summailee Pajari.

Laitilan osakilpailun jälkeen sarjajohtoon siirtyneen Pajari-Haapala-kaksikon taustajoukoissa, kuten varmasti muidenkin tiimien joukoissa, on pistekaavioita laskettu moneen kertaan jo siitäkin syystä, että Laitilan tulokset muuttuivat viikkoa osakilpailun jälkeen. Sarjakakkosena oleva GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa tiimikaverina ajava Lauri Joona on 15 pisteen päässä, mestaruuskamppailussa Joonan voittaessa on Pajarin oltava toinen. Taasen, jos pistetilanteessa kolmantena oleva kokenut Joonas Lindroos voittaa, on Pajarin oltava kolmas. Neljäntenä pisteissä olevan Henri Hokkalan voittaessa on Pajarin oltava neljäs ja jos voittaja tulee näiden nimien ulkopuolelta, riittää Pajarille viides sija. Kahdeksannella sijalla varmistuu debyyttikaudelta jo vähintään SM-pronssi.

Pajarilla on ollut kauden viimeisten kilpailujen välissä monenmoista puuhaa.

– Viime viikolla oli Porvoon Premier Parkissa Fordin lehdistöpäivä, jossa toimittajilla oli mahdollisuus koeajaa Fordin eri malleja. Minä sain toimia kilpurilla kyydittäjänä ja olihan paikalla myös MM-sarjaa kiertävä Teemu Suninen Jarmo Lehtisen kanssa, sekä Jari Ketomaa, joten kyllä ralliaiheisia keskusteluitakin saatiin aikaiseksi. Varsin mukava PR-homma, kun samalla pääsi ajamaankin.

– Menneenä viikonloppuna taasen olin Heinolassa F-Rallisarjan osakilpailussa huollossa, kun velipoika ja isä olivat vuorostaan kilpailemassa. Pari vuotta tässä on pitkälti menty minun urani ehdoilla, joten on mukava, että muutkin saavat välillä kilpailla.

– Maanantai ja tiistai menivät Flying Finn Academyn ajoleirillä Multialla, noin 50 kilometriä kertyi ajokilometrejä ja tiistai-iltana kävin vielä hieman lisävalojen kanssa ajamista muistelemassa perjantai-illan erikoiskokeita varten. Pimeällä ajetaan vuosittain kilpailuissa sen verran vähän, että siinä ei kannata turhaa tasoitusta antaa.

Tämän viikon SM-osakilpailun perjantain kaksi erikoiskoetta ovat yhteismitaltaan noin 25 kilometriä, jolloin lauantaina ajettaville seitsemälle erikoiskokeelle jää mittaa noin 77 kilometriä. Kilpailu starttaa Salon kaupungintalolta perjantaina kello 18:30 ja maaliin saavutaan Turun Metsämäen raviradan yleisö-ek:lla lauantaina noin kello 17:30 alkaen.

Teksti: Sami Pajarin tiedotus, Jani Seppälä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli