Ralli 12.02.2019

Sami Pajari maltillisin ajatuksin O.K. Auto-ralliin

Sami Pajarin kisa päättyi keskeytykseen. Kuva: Flying Finn Academy ajopäivä / Sami Pajari

HeiUA:n 17-vuotias Sami Pajari ajoi kartanlukijansa Antti Haapalan (KR-TEAM) kanssa SM-sarjan avauksessa Arctic Lapland Rallyssa monien vaiheiden jälkeen SM3-luokan kolmanneksi. Uran ensimmäiset SM-pisteet sekä tiimipisteet GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa otettiin ilolla vastaan.

Saman tiimin Lauri Joona (SAU) ajoi luokan toiseksi. Voitto matkasi Nuorten Cupin 2017 voittajan Roni Kaupin (LakUA) mukaan. Tiimipisteissä edellä on vain Printsportin ykköstiimi.

Kouvolan osakilpailua odotellessa on ajotuntumaa pidetty yllä AKK:n Flying Finn Academyn leirillä Keuruun Lautaperässä, missä kartturin virkaa tuurasi Jussi Kumpumäki. Päivän aikana ajokilometrejä kertyi noin 80.

– Nollan tuntumassa ollut lämpötila toimi hyvänä treeninä Kouvolan osakilpailua varten, kun nuoska hiljalleen ajourasta poistui ja päästiin hieman puhtaan boorin makuunkin. Auto on käteen sopiva ja suurimmat remontit tässä valmistautuessa onkin hakea teipparilta puskureihin uudet teippaukset Rovaniemen hankituhojen tilalle, kertoo Sami kuulumisiaan.

Kouvolassa on luokassa mukana 15 osallistujaa. Avauskilpailun väliin jättäneistä vauhtimittarina muille toimii moninkertainen SM-mitalisti Joonas Lindroos (TullUA), jonka lisäksi mukaan tulevat esimerkiksi Tulevaisuuden Tähti 2018 Henri Hokkala (ALTI), sekä aina mielenkiintoiset Jalasjärven vauhtiveljekset Heikki ja Juho Koski-Lammi.

– Kouvolassa ei varmasti ole pakkaslumen aiheuttamaa pöllyämistä. Toivotaan että minkäänlaiset sumat eivät nyt ratkaise tuloksia, vaan saataisiin ajaa kilpailun läpi ilman että kukaan moisista kärsii. Märkien lumipenkkojen imu voi kuitenkin olla arvaamaton. Niin kovia ukkoja on viivalla että yhtään pistettä ei tule helpolla. Perjantaina ajetaan pitkän nuotituspäivän päätteksi vielä illan pimeydessä pari ek:ta, valppaana on syytä pysytellä, kertaa Sami maltillisesti.

Lisätietoja kilpailusta löytyy täältä.

Pajari – Haapala kaksikko kilpailee numerolla 34

Tuloksia voi seurata “Livetulokset” kohdasta täällä.

Vaihtoehtoinen tulosseuranta

Teksti : Jani Seppälä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli