Ralli 22.05.2019

Sami Pajari luottavaisena SM Riihimäki -ralliin

Sami Pajari odottaa jo SM3-luokan kesäkauden avausta. Kuva: Sami Pajarin tiedotus.

Rallin SM-sarjan neljäs osakilpailu ja kesäkauden avaus ajetaan Riihimäen ympäristössä lauantaina. SM3-luokan sijalta neljä kesäkauteen starttaavat Flying Finn Academyn Rookie-kuljettaja Sami Pajari (HeiUA) ja Antti Haapala (KR-TEAM). 

Kilpailun reitti sisältää 9ek:ta joista kaksi ajetaan Riihimäen varuskunnassa yleisö-ek:na asfaltilla. Kaikkiaan ek-kilometrejä kertyy reilut 110km. Yhdelle päivälle ajettavaa on siis nykymittapuun mukaan varsin reilusti.

Sami Pajari ajaa tiimipisteitä GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa sarjan pistejohtajan Lauri Joonan kanssa. Tiimipisteissä sijoitus on talvikauden jälkeen komeasti toinen.

Kesäkauden avausta varten Pajari ajoi testiä kahtena päivänä Mikkelin ympäristön maukkailla tiestöillä, noin viikkoa ennen Riihimäen kilpailun starttia.

– Testikilometrejä kertyi mukavasti noin 120, joten ajotuntuma on kesää varten hyvällä tasolla. Alustansäätöjen kanssa löydettiin joitakin parannuksia. Kevään tauon aikana on keskitytty pitämään kuntoa yllä, sekä nuottia harjoiteltu säännöllisesti, jotta ei tuntuma tekemiseen katoa. Parhaan mukaan on yritetty hetkittäin ralliasiat työntää ajatuksista pois, mutta jokainen ralliautoilijahan sen tietää, kuinka vaikeaa siinä on onnistua, naurahtaa Pajari.

– Riihimäellä kausi alkaa tietyllä tavalla uudestaan. Muiden vauhti versus oma vauhti on arvoitus, mutta eiköhän kärkinimet kesällä ole pitkälti samoja kuin talvellakin. Taemmilta sijoilta on monilla kuitenkin varmasti kova halu nousta kärkeä kiusaamaan, joten isoihin tasoituksiin ei pitkässäkään kilpailussa ole kenelläkään varaa. 16 autoa meidän luokassa, joten kova kilpailu tulee olemaan kova.

Kesän avauksessa SM3-luokan kilpailijat tulevat jo aivan alkupään numeroilla, Pajari – Haapala ajaa numerolla 8, joten tällä kertaa ei ajeta syventyneissä ajourissa.

Sami Pajarin autokunta on valmiina Riihimäelle. Kuva: Sami Pajarin tiedotus.

Tulospalvelu:
http://www.mut-palvelu.fi/online/

Tuloksia ja GPS-seurantaa, sekä aikatauluja myös SM-rallisarjan etusivulta:
http://www.rallism.fi/content/fi/1/10005/Etusivu.html

Teksti: Sami Pajarin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli