Ralli 14.06.2019

Sami Pajari ensi kertaa Pohjanmaan tiestöille

Sami Pajari starttaa Pohjanmaa Ralliin SM3-luokan kolmannelta sijalta. Kuva: Hannu Rainamo

Flying Finn Academyn Rookie-kuljettajapari Sami Pajari – Antti Haapala starttaavat perjantaina alkavaan kaksipäiväiseen Pohjanmaa Ralliin SM3-luokan kolmannelta sijalta.

GGTurbo Ford Junior Rally Team on tallien pistetilanteessa edelleen komeasti toisena, suuren ja mahtavan Printsport 1 -tiimin jälkeen. Tiimikaveri Lauri Joona on sarjapisteissä toisena, kun kärkipaikalla taas on luokan vauhtimittari Joonas Lindroos.

Seinäjoen ympäristössä ajettavan kilpailun reitti sisältää 9 erikoiskoetta, joista kolme ajetaan jo perjantaina. Kilpailun ensimmäinen ek starttaa perjantaina klo 19:19 ja kilpailun maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan saapuvaksi lauantaina klo 17:20.

Riihimäellä sateisessa ja raskaassa kelissä ajettu kolmostila on nollattu ajatuksista, mutta sääennusteet näyttävät, että Seinäjoellakin sää on mahdollisesti kesäisen kolea ja sateinen.

– Vaikea ennustaa onko lähtönumerosta 4 hyötyä tai haittaa, mutta melko samat olosuhteet samoista sijoituksista ajavilla varmasti on. Tiestöt ovat meille kaikki uusia, ei olla täällä aiemmin käyty ajamassa, tuumailee Sami Pajari.

Flying Finn Future Star -kilpailussa tällä hetkellä toista sijaa pitävä 17-vuotias ei vielä mieti mahdollisesti ensi viikon alussa olevaa valintatilaisuutta Pajulahden Urheiluopistolla.

– Ei mennä asioiden edelle, annetaan muiden ottaa paineet. Tavoite on olla kokonaispisteissä edelleen kolmen joukossa Pohjanmaan jälkeenkin. Jos sellaisen oman ajon saisi pidettyä ilman yltiöpäisiä riskejä ja ilman ylivarovaisuutta, niin uskomme tuloksen olevan hyvä. Koski-Lammin klaani varmasti täällä Pohjanmaalla tavoittelee pakan sekoittamista, ounastelee Pajari.

Teksti: Sami Pajarin tiedotus / Jani Seppälä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli