Rallicross 09.05.2019

Sami-Matti Trogenin RX2-kausi jatkuu uudella radalla Belgiassa

Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss

MM-rallicross ja sen yhteydessä ajettava RX2-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna kauden toisella osakilpailulla, kun karavaani rantautuu Belgiaan. Näyttämönä toimii formuloista tuttu Spa-Francorchamps’n rata, joka on sarjan uusin tulokas.

SET Promotion -tallia edustavan Sami-Matti Trogenin kausi alkoi dramaattisesti, hän ajoi Espanjan Barcelonassa ajetussa avauskilpailussa neljänneksi värikkäiden vaiheiden jälkeen. RX2-sarjassa Trogen on viidentenä.

– Kaadoin auton ensimmäisessä alkuerässä Barcelonassa. Leikkasin mutkaan liian ahneesti, osuin rengasvalliin ja se oli siinä, auto jäi katolleen radalle. Seuraavaan alkuerään oli tunti aikaa, meille tuli tulipalokiire. Tiimi teki uskomattoman työn ja saatiin auto radalle, vaikka eihän se ihan paras ajettava siinä vaiheessa ollut. Käytössä oli vain etujarrut, eikä renkaitakaan ehditty suunnata. Siitä pikkuhiljaa sitä päivän aikana saatiin korjattua, ja semissä auto oli jo taas kunnossa, Trogen muistelee.

Barcelonassa oli mukana myös Trogenin tukijoukkoja seuraamassa suojattinsa otteita, myös heillä riitti jännitettävää.

– Oli vähän liiankin jännittävää seurata auton korjaamista. Samalla varikkopaikalla olevan Niclas Grönholmin huoltomiehetkin riensivät apuun, auton ympärillä kuhisi. Oli hienoa seurata miten rauhallisesti käskynjako toimi ja miten jokainen tiesi mitä tehdä. Tiimin ympärille kerääntyi paljon myös yleisöä seuraamaan ehtiikö Sami-Matti seuraavaan erään, ja kun hän käynnisti auton ja kaarsi varikolta kohti lähtöpaikkaa, yltyivät ihmiset aplodeihin. Siinä vaiheessa meinasi mennä roska silmään, isä Mika Trogen kertoo.

Belgian radalla ajetaan ensimmäistä kertaa rallicrossia.

– Uusi rata on aina mielenkiintoinen, koska kenelläkään ei ole siitä kokemusta eikä sitä kautta etua. Lähdetään hakemaan ensimmäisestä erästä saakka kärkisijoituksia, koitetaan päästä finaaliin ja olla mahdollisimman korkealla. Saa nähdä pysyykö keli kuivana vai tuleeko vettä, toivottavasti ei ainakaan lunta. Sateella en ole tätä autoa vielä ajanut, mutta talvella oltiin Tahkolla ja ajoin normaaleilla nastarenkailla, joten liukkaalla ajosta kokemusta löytyy. Meillä on ihan hyvät setupit jo olemassa. tarkastetaan ne lauantaina ja muutetaan tarvittaessa, jotta ollaan sunnuntaina sitten palkintokorokkeella, Trogen päättää.

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross