Rallicross 01.02.2018

Sami-Matti Trogenin rallicrosskausi alkaa lauantaina Ruotsin Östersundista

Sää Östersundissa on talvinen, ja lumisateen on ennustettu jatkuvan lauantaille saakka. Kuva: Sami-Matti Trogenin Tiedotus

Sami-Matti Trogen ajaa tulevalla kaudella kuusitoista rallicrosskilpailua kolmessa eri sarjassa. Kausi alkaa lauantaina Östersundista Ruotsista, jossa ajetaan RX Academy on Ice -sarjan ensimmäinen osakilpailu. Sarjassa ajetaan neljä osakilpailua tiiviiseen tahtiin, sillä sarja päättyy maaliskuun 3. päivä Norjaan. Sarjassa kisataan etuvetoisilla 220 hevosvoimaisilla Renault Clio RS RX –autoilla.

– Syksyn viimeisestä formulakisasta on jo aikaa, joten kyllä tässä puhkuu intoa päästä kilpailemaan, on tosi hyvä fiilis. Olen hakenut ajamiseen tuntumaa Saukkolassa, jossa treenasin päivän Honda Civicillä ja kävin myös ajamassa Helsinki Cart ’In Clubilla kahdentoista tunnin kilpailun, Trogen kertoo.

– Ajoin RX Academyn Renaultilla viimeksi kesällä Suomessa, joten jonkinlaista kokemusta siitä on, mutta jäällä en ole ajanut sillä vielä metriäkään. Lähdimme reissuun jo alkuviikosta, sillä torstaina meillä on treenit, joten oppii vähän miten auto käyttäytyy talviolosuhteissa.

Sarjassa ajetaan siten, että alkuerissä vain sijoitukset merkitsevät, ja niiden perusteella kuusi kuljettajat jaetaan semifinaaleihin, joita ajetaan kaksi. Finaalissa viivalla on kuusi kuljettajaa. Sarjassa jokaisen osakilpailun pisteet lasketaan mukaan lopullisiin tuloksiin. Tavoite nuorella lohjalaisella on aina korkealla.

– Taso täällä on todella kova, ja vaikka edellisestä crossikisasta alkaa olla puoli vuotta, niin kyllä mä kolmen joukkoon tähtään. Saan samalla tärkeää kokemusta kesän kisoja varten sekä kilpakumppaneista että autosta. Kaikista tärkeintä on kuitenkin ajaa ehjä kilpailu ja kerätä mahdollisimman iso pistepotti, neljän osakilpailun sarjassa ei ole varaa mokata, Trogen kertoo.

Lauantain kilpailun aikataulu:

klo 10.00 alkuerät 1-3
klo 14.00 semifinaalit ja finaalit

Kilpailua näkyy suorana nettilähetyksenä, linkki löytyy ennen kilpailua Trogenin Facebookista.

Sami-Matti Facebook
RX Academy on Ice
RX Academyn tiedote Englanniksi, sisältää esittelyjä kuljettajista 

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross