Rallicross 15.08.2016

Sami-Matti Trogenin auto ajovirheestä, kovalla vauhdilla betoniesteeseen

Lohjalainen Sami-Matti Trogen puhkui intoa ennen Olerex Eesti Rallikross sarjan kuudetta osakilpailua. Tavoitteena oli napata Junior Super1600-luokan ykköspaikka haltuun, mutta ennen kilpailua asiat eivät sujuneet toivotusti.

Laitse Rally Parkissa ajettu sateinen kilpailupäivä käynnistyi karmaisevalla tavalla, kun aamun vapaissa harjoituksissa Sami-Matin ajovirheestä johtuen auto osui kovalla vauhdilla painavaan betoniesteesen.

– Auton koko eturipustus tuhoutui täysin ja Set Promotion tallin huoltomiehille tuli kiire saada auto kuntoon ensimmäiseen alkuerään, onneksi se onnistui ja pääsin starttiin, tosin ilman harjoittelua, harmittelee Sami-Matti

Kilpailun allakin oli epäonni matkassa, kun auton tekniikka antoi periksi.

– Olimme Hyvinkäällä testaamassa pari päivää ennen kisaa, mutta se päättyi lyhyeen kun auton vaihdelaatikko hajosi muutaman kierroksen jälkeen. Huolto sai kuitenkin laatikon kuntoon kisaa edeltävänä yönä, mutta testien päätarkoitus, joka oli kokeilla Virossa käytettäviä renkaita jäi tekemättä.

Kilpailussa meno alkoi maistumaan totutusti, murheet oli pyyhitty mielestä. Ensimmäinen alkuerä meni kolmospaikalla, toiseen ja kolmanteen starttiin vauhti kasvoi ja sijoitus oli molemmissa toinen.

– Olin alkuerien jälkeen kisassa toisena, ja junior-luokan ykkösenä. Semifinaali meni loistavasti, voitin sen ja näin pääsin finaalin kakkosruutuun, kertoo Sami-Matti

Finaalin startti meni penkin alle, ja Trogen putosi ensimmäisen mutkan kahinoissa neljänneksi. Nuorukainen kurvasikin heti ensimmäisellä kierroksella lisälenkille, mutta jäi sieltä tullessa hitaamman kuljettajan taakse ja menetti siinä aikaa. Nousu kohti kärkeä alkoi, kunnes taivas jälleen tummeni. Auton lämmöt nousivat ja se vaikeutti ajoa, mutta vauhti pysyi silti hyvänä. Viimeisellä kierroksella Trogen sai kilpailua johtavan Janno Ligurin kiinni, ja teki kaikkensa päästäkseen ohi.

– Startti meni huonosti, mutta onnistuin kuitenkin nousemaan toiseksi. Voittokin oli todella lähellä, koska yritin viimeisellä kierroksella monta kertaa ohi Ligurista ja tulimme maaliin aivan rinnakkain. Olin yleisen kilpailun toinen ja junior-luokan voittaja. Tavoitteeni täyttyi vaikeuksista huolimatta, iloitsee Sami-Matti

Trogen ajaa Junior Super1600-luokkaa ja hän oli ennen LaitseRallyParkin osakilpailua toisena. Sarjaa johti virolainen Georg Orr, mutta nyt Trogen siirtyi tukevaan johtoon ennen viimeistä kilpailua, joka ajetaan 10. syyskuuta Elvan radalla. Mestaruus on nyt omissa käsissä.

– Voitin historian nuorimpana kuljettajana Unkarissa ajetun Rallycross European sarjan osakilpailun ja pidin sitä kovana saavutuksena, mutta nyt tuntuu että näin vaikean viikonlopun jälkeen tämä yleisen luokan kakkonen ja junior-luokan voitto maistui vieläkin makeammalta, urakka oli ainakin kova, huokaisee Sami-Matti.

Trogen 3

Tilanne Junior Super1600 luokassa ennen viimeistä osakilpailua:

1) Sami-Matti Trogen 100p
2) Georg Orr 75p
3) Marko Andreas Muru 56p

Täydellisen pistetilanteen löydät täältä.
Sarjan sivut ovat tässä linkissä.
Sami-Matti Trogenin verkkosivut.
Facebook.

Teksti: Toni Lönnroos / Sami-Matti Trogen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross