Rata-ajo 14.09.2017

Sami-Matti Trogen palaa lähtöruutuun, Espanjan F4-sarja jatkuu Barcelonassa

Sami-Matti Trogen. Kuva: F4 Spanish Championship

Kauden kolmas Espanjan F4-osakilpailu on Sami-Matti Trogenille jo yhdeksäs formulaviikonloppu. Karavaani siirtyy Barcelonan radalle, joka on lohjalaiselle se paikka, mistä kaikki alkoi. Siellä Trogen otti ensituntuman formulaan, testi ajettiin viime tammikuussa.

– Muistan miten vähän jännitti, kun saavuin varikolle, kaikki oli uutta ja isoa. Varikon pilttuut, koko rata-alue sai leuat loksahtamaan auki. Mutta kun istuin autoon, tartuin rattiin ja lähdin ensimmäistä kertaa ajamaan, jännitys oli poissa ja aloin heti nauttimaan siitä tunnelmasta ja vauhdista. Kipinä oli syttynyt, Trogen kertoo.

Viikonlopun jälkeen alkoi suunnittelujakso, oli päätettävä suuntaviivat lähivuosille.

– Onneksi isä on ollut koko ajan niin hyvin tukena ja kuunnellut mitä olen sanonut. Oli aika suuri päätös siirtyä rallicrossista formulaan, punnitsin vaihtoehtoja pitkään. Nyt tuntuu, että päätös on ollut oikea, vaikka onhan sitä crossiakin kiva välilllä ajaa, se laji pysyy sydämessä aina.

Testipäivien aikana rata tuli Trogenille tutuksi ja mieluisaksi.

– Testi meni hyvin, se on yksi syy miksi pidän Barcelonan radasta, mutta uskon että tykkäisin siitä muutenkin. Rata on nopea, siinä on kanttia vaativia nopeita mutkia ja sen pituus on juuri sopiva formula neloselle.

Tavoite viikonlopulle on asetettu kuten muihinkin kilpailuihin, nuorukaisen päämäärä on aina palkintokoroke.

– On niin hyvä fiilis tuosta radasta, ja vaikka edellinen Espanjan osakilpailu ei ihan tavoitteiden mukaan mennytkään, niin sieltä jäi sellainen luotto, että kovaa mennään. Harmitti kun aika-ajo ei Navarrassa onnistunut, kilpailuissa sitten kulki ihan hyvin. Nyt keskityn vieläkin kovemmin aika-ajoon ja otan käyttöön pari hyvää vinkkiä millä saisin paremman ajan ja lähtöruudun. On ihan eri startata parista ekasta rivistä kuin letkan puolesta välistä, nuorukainen kertoo.

Barcelonan osakilpailussa ajetaan lauantaina vapaat harjoitukset, sunnuntaina aamulla on aika-ajo ja sen jälkeen kaksi kilpailulähtöä.

Voit seurata Trogenin vauhtia radalla, suorat lähetykset Barcelonasta linkitetään Facebookiin. Tämä varauksella, sillä livekuva on kiinni kilpailun järjestäjästä

Aikataulu – Sunnuntai 17.9.

10.00      aika-ajo (15min)
12.55  1. kilpailu (25min +1 kierros)
17.00  2. kilpailu (25min +1 kierros)
Sami-Matti Facebook

Sami-Matti kotisivut

Teksti: Sami-Matti Trogenin Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo