Rallicross 26.06.2016

Sami-Matti Trogen ajoi voittoon ensimmäisessä rallicrosskilpailussaan Euroopassa

14-vuotiaan suomalaisen historiallinen teko kiinnosti myös mediaa.

14-vuotias Sami-Matti Trogen teki juhannuksena historiaa ajaessaan Euroopan nuorimpana voittajaksi Rallycross Challenge European sarjassa. Kilpailu oli sarjan toinen osakilpailu, Trogenille se oli ensimmäinen, sillä ikä ei vielä avausosakilpailuun riittänyt. Trogen ajaa Set Promotion tallin Renaultilla Super1600-luokassa.

Trogenin viikonloppu alkoi hyvin, sillä nuorukainen oli heti ensimmäisen alkuerän nopein. Alkueriä ajetaan kilpailussa neljä, Trogen voitti niistä jokaisen, ja se takasi paikan finaaliin. Paalupaikalta startannut Trogen ei antanut kokenemmille kuljettajille mahdollisuuksia, vaan otti johtopaikan heti lähdöstä, eikä siitä luopunut vaan ajoi ykkösenä ruutulipulle.

Voitto tuli yllätyksenä myös Trogenille itselleen.

Voitto tuli yllätyksenä myös Trogenille itselleen.

– Aivan uskomaton fiilis. Lähdin Unkariin täynnä intoa, ja halusin vain päästä ajamaan kovia kuskeja vastaan. Kun ensimmäisissä harjoituksissa huomasin, että tämähän sujuu hyvin, lisäsin vain kaasua itse kilpailussa. Huikein fiilis tuli, kun Josef Susta pääsi kolmannessa alkuerässä kärkeen, mutta pääsin viimeisellä kierroksella kiertämään ulkokautta hänen ohi. Set Promotion tarjosi niin hyvän kokonaispaketin, että itse sain vain nauttia kilpailemisesta ja he pitivät huolta autosta.
Voitto oli vähän yllätys, mutta tuntui sitäkin hienommalta, Trogen kertoo.

Sarja käsittää seitsemän osakilpailua, seuraava ajetaan heinäkuussa Liettuassa.

1) Sami-Matti Trogen FIN
2) Josef Susta CZE
3) Gergely Marton HUN

Tästä sarjan sivuille ja tuloksiin: http://www.rcchallenge.eu/

Trogenin kotisivut: samimattitrogen.com

Teksti: Toni Lönroos

Neljätoistavuotias Sami-Matti Trogen starttaa Euroopan rallicrossradoille juhannuksena

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross