Rallicross 27.05.2019

Sami-Matti Trogen ajoi neljänneksi Silverstonessa – ”finaali oli yhtä kolarointia”

Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss

Kauden kolmas RX2-sarjan osakilpailu ajettiin viikonloppuna Englannin Silverstonessa. Sami-Matti Trogen nousi vaikean alun jälkeen finaalin neljänneksi. Lähtö keskeytettiin kaksi kertaa punaisilla lipuilla kolarointien takia. Trogen on sarjassa nyt sijalla neljä.

Ensimmäisessä alkuerässä SET Promotion tallissa ajava Trogen sai huonon lähdön ulkoradalta ja jäi lopulta kahdeksanneksi. Toisen startin lähtöpaikka oli yllättäen jälleen ulommaisesta ruudusta, mutta sijoitus parani yhdellä. Kolmanteen erään viivalle asettui sisuuntunut lohjalainen. Trogen ampui startista kärkeen, otti voiton ja oli kokonaisajoissa toinen. Viimeisen erän viides sija nosti hänet kuitenkin kokonaistilanteessa neljänneksi, mikä tiesi eturivin paikkaa semifinaaliin.

Semifinaalin startissa Trogen putosi yhden sijan ensimmäisessä mutkassa, mutta pystyi ovelalla ohituksella nappaamaan sen takaisin. Maaliin nuorukainen tuli toisena, joten finaalipaikan toinen rivi oli taskussa. Ja millainen finaali siitä tulikaan…

Trogen starttasi toisesta rivistä ja paahtoi kohti ensimmäistä oikealle kääntyvää tiukkaa kaarretta, kun Anders Michalak osui rengasvalliin ja lähtö keskeytettiin. Uusintalähdössä Ben-Philip Gundersen oli Trogenin edellä, täräytti samaan rengaskasaan kuin Michalak aiemmin, ja epäonnen maksimoimiseksi Trogen pamautti hänen perään. Taas olivat punaiset liput liehumassa.

Lohjalaisen auto kärsi tärskyssä sen verran mittavat vauriot, että ajokki oli kuin Aku Ankan kottero lähtöviivalla, eturengas vinksallaan. Trogen raahautui kolmanteen lähtöön vain saadakseen pisteet taskuun, mutta ajoi heti startin tapahduttua sivuun.

– Tänä viikonloppuna sain taas vauhdin takaisin ja yleisesti ottaen kaikki meni hyvin. Finaalissa oli vaikeaa ja kävi tosi huono tuuri, mutta ei voi mitään. Seuraavassa kisassa pitää taas yrittää päästä vauhtiin heti alusta alkaen. Seuraava kisa on Norjassa, ja senkin radan tiedän viime vuodesta. Tykkään radasta ja uskon, että se sopii meille. Siellä lähtöpaikka ei ole niin tärkeä kuin täällä oli, kertoo Trogen.

SET Promotionin tiimipäällikkö näkee viikonlopussa positiivista kasvua.

– Viikonloppu oli Sami-Matilla vahva, finaalin tilanteista huolimatta. Jälleen kerran hän osoitti merkittävää kehitystä kisan aikana. Huonot lähtöpaikat hankaloittivat taas kisaa. Aika-ajo 3 ja 4 olivat paljon parempia ja semifinaalilähtö tosi hyvä. Tosi surullista, että kisa loppui miten loppui, mutta olen tyytyväinen Sami-Matin näyttämiin suorituksiin. Pitää edelleen muistaa miten nuori hän on, ja että hän oppii jatkuvasti, Kalle Pinomäki summaa viikonloppua.

RX2-sarjan neljäs osakilpailu käydään Norjassa, Hellissä 15.-16.6.

Teksti: Toni Lönnroos / Hal Ridge

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross