Snowcross 08.01.2018

Sami Huttunen paras suomalainen Rovaniemen Pakkaskisan toisena päivänä

Sami Huttunen sijoittui kauden avauksessa kuudenneksi ja kolmanneksi. Kuva: Sami Vuolab

Snowcross Pro -kuski Sami Huttunen avasi snowcross-kisakauden Rovaniemellä viikonloppuna ajetussa Pakkaskisassa. Onnistuneisiin lähtöihin tyytyväinen Huttunen oli sunnuntaina kilpailun paras suomalainen.

Rovaniemellä viikonloppuna ajettu Pakkaskisa avasi Suomen snowcross-kauden viikonloppuna kaksipäiväisellä kilpailulla. Molempien päivien ykkössijat menivät Ruotsiin, kun lauantaina voiton vei Emil Harr ja sunnuntaina hänen veljensä Filip. Lauantaina parhaaksi suomalaiseksi ylsi toiseksi sijoittunut Joonas Keskiaho, joka sai seurakseen podiumille kolmanneksi ajaneen Jere Tynkkysen.

Lauantaina kuudenneksi sijoittunut Sami Huttunen nousi parhaaksi suomalaiseksi ajettuaan neljänneksi. Ensimmäisen päivän ajoon mies ei vielä löytänyt haluamaansa rentoutta.

”Lauantaina ajo oli hankalaa. En saanut ajoon rentoutta enkä rytmiä. Tuntui, ettei kelkkakaan toimi halutulla tavalla”, Huttunen kommentoi.

Sunnuntain kisa lähti miehen osalta hyvin liikkeelle ja hän kellotti aika-ajon pohja-ajan.

”Sunnuntaina oli eri ääni kellossa. Aika-ajoissa ajoin pohjat ja heti kelkkaa tankatessa aamulla tunsin, että tänään menee paremmin. Molemmissa erissä sain hyvät startit. Kelkka lähti kuin mummo lumiselta peltikatolta”, Huttunen letkauttaa.

Rovaniemen kisa päästiin ajamaan hyvissä olosuhteissa runsaslumisella radalla. Mukana kisassa oli myös paljon ruotsalaisia ja norjalaisia. Pro-luokkaa hallitsivat ruotsalaiset.

”Kyllä Harrin pojat (Filip ja Emil Harr) oli kovia kuskeja. Muistan, että Emil oli clash of nationsin pro stockin kolmas ja taisi olla Kalixin finaalissakin viides. Rata oli hyvä, pehmeää lunta riitti eikä näyttänyt menevän missään vaiheessa puhki. Myös rataa korjattiin tarpeen tullen hyvin”, Huttunen miettii.

Rovaniemen kisa oli tärkeää treeniä Seinäjoelta kahden viikon päästä alkavaa SM-kautta silmällä pitäen.

”Tärkeintä oli viikonlopussa, että sain kilvanajoa sekä lähtöjä treenattua. Melko monta pro ukkoa puuttui Mäntyvaaran kisoista, niin hankala sanoa minkälainen pro-luokka on tulevalla kaudella. Omalta osalta vaikuttaa aivan hyvältä, vauhtia on tullut lisää ja kunto on kovempi. Kun vaan oman rennon ajon saa kulkemaan, niin tulos on varmasti hyvä.”

Ennen SM-avausta Huttunen aikoo keskittyä ajotekniikkaan.

”Nyt vielä vain treenataan mutka-ajoa ennen SM-avausta”.

Lauantaina Ruotsin Emil Harr vei Pro-luokan molempien erien voitot Joonas Keskiahon sijoittuessa yhteistuloksissa toiseksi ja Jere Tynkkysen täydentäessä suomalaismenestystä kolmannella sijalla.

Ensimmäisen kilpailupäivän Pro-luokan yhteistulokset

1 Emil Harr 50 25 25
2 Joonas Keskiaho 36 16 20
3 Jere Tynkkynen 33 20 13
4 Juha Haapamäki 23 7 16
5 Simon Lundström 21 13 8
6 Sami Huttunen 20 9 11

Toisen kilpailupäivän Pro-luokan yhteistulokset

1 Filip Harr 45 20 25
2 Emil Harr 45 25 20
3 Simon Lundström 29 13 16
4 Sami Huttunen 27 16 11
5 Joonas Keskiaho 22 9 13
6 Jere Tynkkynen 21 11 10

Kilpailun tulokset

Teksti: Seriousriding.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross