Supermoto 05.08.2017

Salstola ykkönen ja kolmas Riiassa

Kuva: Salstola Racing

Supermoton Viron mestaruussarja jatkui viikonloppuna Riiassa. Salstola Racingin Sami Salstola oli jälleen viivalla taistelemassa mestaruussarjan pisteistä.

Perjantaina vuorossa oli vapaat harjoitukset, mutta lauantaina aamulla järjestäjä ilmoitti rataan tulleista muutoksista, joten perjantaina ajetut treenit menivätkin täysin hukkaan.

Aika-ajossa tiukkaa taistelua kärkisijoista käynyt Salstola starttasi ensimmäiseen erään kolmannesta ruudusta. Radan muutokset eivät paljoa haitanneet, sillä Salstola nappasi kärkipaikan heti startissa ja pääsikin ajamaan aina ruutulipulle asti kärkipaikalla.

Erä 1 / top3:
1. Sami Salstola
2. Patrick Pals
3. Prants Pals

Toinen erä ei sitten sujunutkaan aivan ensimmäisen tapaan. Erän kolmas sija kuitenkin takasin Salstolalle viikonlopusta hyvät pisteet mestaruustaistelua ajatellen.

– Toisessa erässä lähdöstä jäin kolmanneksi ja toisella kierroksella yritin pienellä riskillä tiukassa jarrussa ottaa kakkossijan haltuun. Onnistuinkin hetkellisesti, mutta jarru meni hieman leveäksi ja Pals sekä Laane pääsi ohitseni. Parin kierroksen päästä ohitin Laanen ja lähdin Palsin perään. Saavutinkin häntä hetken, mutta sitten sorruin isoon virheeseen hiekalla ja lepatin oikeen huolella. Satutin hieman jalkaanikin tilanteessa. Lopussa yritin riskillä vielä lähteä jahtaamaan Palsin päänahkaa, mutta rupes tulee niin paljo virheitä että päätin ottaa varman kolmannen sijan, Salstola kertasi tapahtumarikasta kilpailua.

Erä 2 / top3:
1. Prants Pals
2. Patrick Pals
3. Sami Salstola

Yhteispisteet:
1. Prants Pals 45
2. Sami Salstola 45
3. Patrick Pals 44

Viron mestaruussarja huipentuu Raplassa 2. Syyskuuta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto