Supermoto 13.08.2017

Salstola nappasi uransa toisen Suomen mestaruuden

Sami Salstola nousi SM-kauden päätteeksi korkeimmalle korokkeelle. Kuva: Sami Salstola tiedotus

Supermoton SM-kausi saatiin päätökseen, kun kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin viikonloppuna Oulussa. TM-kuljettaja Sami Salstola starttasi viikonloppuun sarjan kärkipaikalta ja oli vahvoilla mestaruustaistelua ajatellen.

Salstola aloitti viikonlopun erittäin vahvasti, sillä lauantain kilpailussa mies ajoi heti yhteistuloksissa jaetun ykkössijan. Sunnuntaina vielä irtosi luokan kolmas sija ja tämä varmistikin miehelle myös uransa toisen Suomen mestaruuden S1-luokassa. Erityisen mestaruudesta tekee se, että Salstola toteutti tämän 2-tahti pyörällä. Moni ei varmasti olisi uskonut sen olevan mahdollista 4-tahtisia vastaan.

– Tämä mestaruus ei ole tullut helpolla. Tähkätien moottorijumala ja hänen apurit ovat tehneet varmasti tuplasti enemmän työtunteja, kuin mitä pyörällä on ajettu. Iso kiitos Lehtiselle ja Mäkiselle, sekä Daytona Motorsportille. Ilman teidän apua ei olisi tätä mestaruutta voitettu. Rakkaani Christa on myös ansainnut osansa tästä mitalista. Tallissa on vietetty monia öitä ja iltoja, joten kotona ei ole hirveästi kerennyt olla. Sedälleni myös kiitos, kun on jaksanut kiertää kisoissa kanssani.

S1-luokan yhteistulosten ykköseksi sunnuntaina ajoi Ari Åstedt ja toiseksi sijoittui Kalle Toronen. Åstedt nappasi SM-hopeaa ja Toronen SM-pronssia.

Salstolan osalta kausi jatkuu vielä Viron mestaruussarjan päättävässä osakilpailussa Raplassa 2. syyskuuta. Siellä 2-tahti TM-kuski lähtee metsästämään neljättä perättäistä Viron mestaruutta.

S1-luokan lopullinen SM-pistetilanne (epävirallinen)

Open-luokan lopullinen pistetilanne (epävirallinen)

Sunnuntain tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto