Supermoto 23.07.2018

Salstola ja Madisson voittoihin Virossa

Lauantain kilpailun kärkikolmikko: 1. Sami Salstola 2. Eero Madisson 3. Sami Uutela. Kuva: Sami Salstolan Tiedotus

Supermoton Viron mestaruussarjan kauden neljäs ja viides osakilpailu ajettiin viikonloppuna Aravetessä, jossa suomalaiset veivät molemmat päivät nimiinsä.

Aravete isännöi viikonloppuna supermoton Viron mestaruussarjan kahta osakilpailua.

– Erittäin hyvä idea järjestää näitä kahden päivän kilpailuja! Iloitsee Sami Salstola.

– Kaksi osakilpailua samana viikonloppuna ja rataa ajetaan molempiin suuntiin. Tämä on minusta paras ratkaisu! Saa reilusti ajaa ja mikäs sen mukavampaa!

Eikä Salstola pelkästään ajanut, vaan hän kiisi voittoon lauantaina saaden seurakseen podiumille lisää sinivalkoisia värejä, kun Eero Madisson ajoi toiseksi ja Sami Uutela kolmanneksi.

– Kisat meni ihan OK! Lauantaina ajo kulki hyvin ja olin kaksitahti TM-pyörääni erittäin tyytyväinen!

Tähkätien huoltoporukka oli saanut leivottua muutaman 100 kierrosta lisää moottoriin ja se toi helpotusta ajamiseen.

– Helpolla ei voitto kuitenkaan tullut, sillä Eero Madisson on kehittynyt todella paljon ja varmuutta on tullut hänen ajamiseen huomattavasti! Erittäin hienosti poika ajoi!

Sunnuntaina Salstola ei saanut puristettua aivan haluamaansa.

– Aika-ajoista tuli vasta viides ruutu ja jäin ensimmäisestä paikasta 0,19 sekuntia, joten todella tiukkaa oli!

Eero Madisson vakuutti varmalla ajolla ja kiisi molempien erien voittoon Viron Patrik Palsin sijoittuessa molemmissa erissä toiseksi ja Salstolan saavuttaessa kaksi kolmossijaa.

– Ikea taitaa olla jo kiinni ennen kuin päästään laivasta pois, mutta peiliin on taas katsottava, kun sunnuntain ei oikein kulkenut, Salstola velmuilee.

Viron mestaruuden vuosina 2014, 2015 ja 2016 vienyt Salstola on iloinen myös muiden suomalaisten menestyksestä meren toisella puolen.

– Tino Kapanen ajoi jäljet selkään muille Open-luokassa voittaen oman luokkansa! Ilo oli katsoa, kun nuori kuljettaja kiljuttaa kaksitahti pyörää. Tuomas Harhala taas näytti ajamisen mallia Street luokassa ja ajoi myös oman luokkansa voittoon!

Viron sarjan kauden finaali ajetaan 12.8. Tampereen Kaanaassa. Pistejohdossa on Eero Madisson, toisena Viron Patrik Pals ja kolmantena Salstola.

Lauantain top3
1. Sami Salstola
2. Eero Madisson
3. Sami Uutela

Sunnuntain top3
1. Eero Madisson
2. Patrik Pals
3. Sami Salstola

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto