Karting 28.11.2017

Salon Urheiluautoilijat palkitsi jäseniään – Miska Kaskiselle Miiro Koivulan muistopalkinto

Ensimmäisen kiinnityksen Miiro Koivulan muistopalkintoon sai kartingissa hienoa uraa tekevä Miska Kaskinen. Kuva: Salon UA

Salon Urheiluautoilijoiden syyskokous pidettiin tiistaina 21.11. Astrum-keskuksessa. Sääntömääräisten asioiden lisäksi tilaisuuteen mahtui pientä juhlan tuntua, kun vuotuiset kiertopalkinnot jaettiin ansioituneille jäsenille.

Salolaisen autourheilutoimittajan Miiro Koivulan poismeno kosketti kaikkia autourheilun ystäviä.

Tästä virisi idea kiertopalkinnosta Koivulan ja hänen upean elämäntyönsä muistoksi. Komea palkinto löytyi miehen hyvän ystävän ja toimittajakollegan palkintokaapista. Toni Vilander lahjoitti vuonna 2004 Italiassa Formula 3 -sarjan osakilpailussa voitetun palkinnon kiertämään salolaisten autourheilijoiden keskuudessa. Palkinto luovutetaan menestyksekkäälle junioriurheilijalle. Ensimmäisen kiinnityksen Miiro Koivulan muistopalkintoon sai Miska Kaskinen, joka on tehnyt hienoa jälkeä kartingissa. Hän saavutti X30 Cadet-luokassa Pohjoismaiden mestaruuden ja Rotax Mini Max-sarjan toisen tilan. 

Simo Laaksosesta Vuoden Autourheilija

Kartingista formuloihin ja Euroopan isoille radoille urallaan edennyt Simo Laaksonen sai ensimmäisen kiinnityksen seuran uuteen kiertopalkintoon. Vuoden Autourheilija-palkinnolla halutaan antaa tunnustusta menestyneelle urheilijalle, joka on seurassa ”vuoden urheilija”. Kaudella 2017 Laaksonen on kilpaillut European F3 Open -sarjassa espanjalaisen Campos Racing -tiimin kalustolla. Kausi toi komean kuudennen sijan. Nuorukaisen ensi vuoden kuviot rakentuvat pikkuhiljaa ja nyt hän on suorittamassa asepalvelustaan. Palkitsemistilaisuus jäi väliin metsäleirin vuoksi.

Palkitut urheilijat vasemmalta: Marko Siimesvaara, Riku Virtanen, Miska Kaskinen, Juhani Kusnetsov, Jere Viander, Pasi Niini ja Markus Hellström. Teemu Granlund, Ari Kurppa ja Simo Laaksonen eivät päässeet tilaisuuteen. Kuva: Salon UA

Palkitut

Karting kuljettaja: Teemu Granlund

Karting mekaanikko: Marko Siimesvaara

Pienoisautoilu: Jere Viander

Pienoisautoilu mekaanikko: Juhani Kusnetsov

Jokamiesluokka: Riku Virtanen

Nopeuslajit: Pasi Niini

Ralli kuljettaja: Markus Hellström

Ralli II -ohjaaja: Ari Kurppa

Vuoden toimitsija: Kati Muntola

Jokke ja Tate -tunnustuspalkinto: Michael Flemming    

Eino Pölösen muistopalkinto: Pasi Nurmi

Vuoden Ahkera: Reino Pohjola

Vuoden autourheilija: Simo Laaksonen

Miiro Koivulan muistopalkinto: Miska Kaskinen

Toimitsijat ja seuraihmiset tekevät todella tärkeää työtä. Vasemmalta Pasi Nurmi, Reino Pohjola, Michael Flemming ja Kati Muntola. Kuva: Salon UA

Tulossa vilkas kilpakausi

Vuosi 2018 tulee olemaan historiallisen vilkas Salon UA:lle. Seura isännöi neljää kilpailua. Vuosi alkaa rallisprintillä ja crosskarteilla 28.1. Jokamiehenluokkaa ajetaan 17.6. Pienoisautoilun M8-luokan SM-osakilpailu kaasutellaan 21.7. Todellinen vuoden päätapahtuma on syksyllä, kun rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu järjestetään yhdessä Turun Urheiluautoilijoiden kanssa. Kaksipäiväinen ralli ajetaan 28.-29.9. Järjestelyt ovat jo täydessä vauhdissa. Nykyään SM-rallin järjestelyt ovat iso projekti.

– Turkulaisilla on siitä huimasti kokemusta ja salolaisten TeijoTalot-rallien pitkä historia on tuonut vahvaa osaamista. Hyvä yhteistyö seurojen välillä on toiminut aina hienosti ja nyt se syventyy entisestään, puheenjohtaja Mika Hurula taustoittaa.

Teksti: Salon Urheiluautoilijat ry

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting