Ralli 06.06.2017

Salon menestysresepti Kouvolaan: Turha puristus pois

Juha Salo. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Hannu´s Senior  Rally Teamin Juha Salo ja Jarno Ottman starttaavat kesäkauden toiseen SM-rallin Kouvolassa luottavaisin mielin.

Peugeot 208 T16 R5 -autoa  ajavan kaksikon kesäkauden avaus Riihimäellä päättyi ensimmäistä  kertaa yli kahteen vuoteen keskeytykseen. Viat on korjattu ja Salo  sanoo, että kaikki on kunnossa tulevaan.

– Viimeistelytestit sujuivat suunnitelmien mukaisesti. Tehtiin autoon  pieniä muutoksia ja kaikki pelaa, joten ei kun menoksi.  SM-loppupisteistä pitää laskea yhden osakilpailun tulos pois ja se on  osaltamme nyt käytetty. Kaikki on yhä omissa käsissä, mutta mitään  paineita emme aio ottaa. Ajetaan niin hyvin kuin pystytään, Salo  suunnittelee.

Riihimäen tavoin myös Kouvolassa reittiä avaavat kaksivetoiset autot.  Salo ja Ottman starttaavat Peugeotilla reitille lähtönumerolla 33,  edellään Kalle Rovanperä ja SM1-luokan pistejohdossa ajava Teemu  Asunmaa.

Kouvolassa neljän erikoiskokeen reitti kierretään kahdesti ja ralli  päättyy Tykkimäen yleisöerikoiskokeelle.

– Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät niin lauantaina edessämme on  nopeaa, teknisesti haastavaa ja paljon ylityksiä sisältävää tiestöä.  Etenkin toisella ajokerralla pito paranee ja ajolinjojen on oltava  tarkkoja.

– Riihimäellä aloitin liian varovasti. Nyt ei parane nukkua ja  ihmetellä, sillä lähtöluettelossa on ainakin viisi autokuntaa, jotka  taistelevat rallin voitosta. Riihimäellä tapahtuneen keskeytyksen  jälkeen olemme Jarnon kanssa nollanneet tilanteemme ja ajamme rallin  kerrallaan. Kun turha puristus on pois niin silloin suorituskin on  rento ja tulos sen mukainen, Salo muistuttaa.

SM O.K. Auto-rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joista  neljä erikoiskoetta kahteen kertaan. Erikoiskokeiden yhteispituus on  101,16 km. Kilpailu käynnistyy Kouvolan torilta klo 09.01, ja ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan rallin maaliin Kouvolan Sokos  hotelli Vaakunaan klo 17.20 alkaen.

Teksti: Salo Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli