Ralli 18.01.2020

Salon Arctic Lapland -ralli päättyi ulosajoon Rovaniemellä

Juha Salon taisto kärkisijoista tyssäsi lauantaina. Kuva: Merita Mäkinen.

Rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin ja Arctic Lapland -rallin  kuusinkertaisen voittajan Juha Salon ja Pasi Kilpeläisen matka tämän vuoden kilpailussa päättyi lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella  Siikakämässä ulosajoon.

Skoda Fabia R5:lla kilpaileva Salo ehti ajaa rallin pisintä (42,69 km) erikoiskoetta noin 30 kilometriä, kun  kovavauhtisella osuudella nyppylän jälkeinen vasemmalle kääntynyt mutka tuli niin sanotusti silmille. Ennen keskeytystä Salo ajoi rallin yleiskilpailussa neljäntenä ja  SM1-luokassa kolmantena vain 0,6 sekunnin päässä kakkossijasta.

– En kuullut nuottia. Se oli sellainen 5-vaihteella ajettava  kovavauhtinen paikka. Ennen nyppylää olisi pitänyt jarruttaa ja hakea linja nyppylän jälkeiseen vasemmalle kääntyvään mutkaan, mutta ajoimme  nypyn täysillä yli eikä sen jälkeen ollut mitään tehtävissä, Salo kertasi aamuista tilannetta.

– Onneksi paikassa oli vain paljon lunta, eikä kviä tai puita.  Syöksyimme sellaiset kolmen autonmittaa paksun lumivallin läpi metsän  puolelle. Auto ei kärsinyt isoja vaurioita eikä meille käynyt mitenkään. Jatkoon ei kuitenkaan ollut enää asiaa. Onneksi paikalla  oli muutamia ammattikatsojia, jotka jaksoivat kaivaa meidät takaisin  tielle. Kiitos siitä heille.

– On harmi, että kauden tärkeä SM-avaus jäi kesken ja korotetut SM-pisteet saavuttamatta. Tässä on nyt kova työ kiriä eroa umpeen.  Kausi tosin on pitkä ja mitä vain voi vielä tapahtua. Nyt tämä pitää nollata ja aloittaa kiri voittamalla sarjan seuraava osakilpailu  .

Ralli SM -sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua 7.-8. helmikuuta SM Vaakuna-rallilla Mikkelissä. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kuusi  SM-osakilpailua. Kausi päättyy 25.-26. syyskuuta Pohjanmaa-rallin  merkeissä Seinäjoelle.

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli