Ralli 15.06.2019

Salo tyytyi kakkossijaan Seinäjoella

Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen sijoittuivat rallin SM1-luokan kakkosiksi Seinäjoella. Kuva: Merita Mäkinen

Rallin kymmenenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja Topi Luhtinen  sijoittuivat SM Pohjanmaa-rallissa Seinäjoella SM1-luokassa toiseksi  ja rallin yleiskilpailussa kolmanneksi.

Rallin avauspäivän perjantain jälkeen luokassa kakkosena kahden sekunnin päässä kärjestä ajaneen Salon lauantai käynnistyi epäonnisesti. Salo menetti aamun ensimmäisellä EK:lla kallisarvoista aikaa edellä lähteneen ulosajon takia.

– Aamun ensimmäisen EK:n maalipäässä edellä ajanut kilpailija oli ajanut ulos, meiltä varoitettiin ja löin jarrut lukkoon. Kun pääsimme ulosajokohdalle, meille viittoiltiin että ”menkää vaan”. Meillä oli aika kova yritys sillä pätkällä. Emme saaneet aikahyvitystä ja jäimme pohja-ajalle 8,4 sekuntia. Olisi pitänyt pysähtyä reilusti kokonaan niin se hyvitys olisi tullut, Salo epäili.

– Mutta kyllä tämä toinen sija oli meiltä maksimisuoritus täältä. Sen avauspätkän jälkeen ero kärkeen venähti ja jotenkin se viimeinen lyönti ajamisestani samalla katosi. Kun seuraavalla pätkällä en saanut ajettua eroa umpeen, sitä ryhtyi ajamaan tulossa olleesta sijasta. Muuten kaikki pelasi taas kerran hienosti. Ihan OK suoritus, Salo summasi.

Toisen sijan myötä Salo putosi SM1-luokan johtopaikalta toiseksi. Ero  kärkeen on vain kolme pistettä.

– Mestaruustaistelua ajatellen kolmella pisteellä ei ole mitään  merkitystä. Tässä on edessä pieni tauko, jonka jälkeen taistelu jatkuu ja mennään hieman tutumpiin paikkoihin. Ei tässä ole mitään hätää,  Salo muistuttaa.

Ralli SM-sarja jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna SM Oili Jalonen -rallilla Laitilassa.

Lopputulokset SM Pohjanmaa-ralli:
1. Jari Huttunen – Antti Linnaketo Hyundai i20 WRC 53:50,6
2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 + 1:21,9
3. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 + 1:49,8
4. Kristian Kiviniemi – Enni Mälkönen Skoda Fabia R5 + 2:04,1
5. Jari Ketomaa – Henri Arpiainen Ford Fiesta R5 + 2:46,3

Epävirallinen SM1-luokan pistetilanne:
1. Teemu Asunmaa 102
2. Juha Salo 99
3. Emil Lindholm 67

Teksti: Marko Mäkinen / Salo Racing -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli