Ralli 12.02.2019

Salo tähtää takaisin voittokantaan Kouvolassa

Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen ajavat Kouvolassa numerolla 2. Kuva: Hannu Rainamo

Ralli SM -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Kymenlaakson vauhdikkailla teillä Kouvolassa. Kauden SM-avauksessa Rovaniemellä  yleiskilpailussa ja SM1-luokassa kolmanneksi ajanut Juha Salo lähtee Skoda Fabia R5:lla tavoittelemaan rallin ykkössijaa. Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen lähtevät seitsemän erikoiskokeen reitille  numerolla 2.

– Takaisin kärkeen on ehdoton tavoitteemme. Olen voittanut Kouvolassa  muun muassa vuosina 2011 ja 2013, joten miksipä ei tälläkin kertaa. Meitä on ainakin viisi autokuntaa, joilla on sama tavoite. Pitää saa  kova lyönti päälle heti alusta alkaen ja lähteä menemään. Kouvolassa  ei ainakaan lumipölystä ole haittaa, Salo muistuttaa.

Salo sanoo, että edessä on haastava reitti. Kymenlaaksolaiset tiet  ovat nopeita ja ne sisältävät paljon korkeuseroja.

– Reitillä on tapahtumaa ja haastetta löytyy, se on varma juttu. Lunta  on reilusti, mutta pienoinen kysymysmerkki on se, että miten  mahdolliset plusasteet vaikuttavat teiden kuntoon. Oli miten oli,  olosuhteet ovat kaikille samat.

– Tosin olemme valmistautuneet ja tehneet työtä myös sen eteen, että  kun valo EK:n lähdössä vaihtuu vihreäksi, meillä on kaikki  nuoskakelillekin kunnossa.

Salo sanoo, että ralli SM-sarjan avauksen Arctic Lapland -rallin kolmas sija oli ihan hyvä aloitus kaudelle.

– Hieman jäi harmittamaan, että Napapiirillä emme pystyneet  hyödyntämään automme kaikkia ominaisuuksia. Skoda on SM-avauksen  jälkeen huollettu ja on iskussa, joten ei kun nilkka suorana vain  menemään. Odotukset ovat korkealla, mutta ajaa pitää kovaa, Salo muistuttaa.

SM O.K. Auto -ralli käynnistyy perjantaina klo 19:00 kahdella  erikoiskokeella, joiden yhteispituus on 16,40 km. Ralli jatkuu  lauantaiaamuna Kouvolasta klo 10:01. Päivän ohjelmassa on viisi  erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 94,50 km. Rallin maaliin  voittajia odotetaan Kouvolan Sokos hotelli Vaakunan edustalle klo  15:58 alkaen.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli