Ralli 08.03.2016

Salo tähtää hattutemppuun Kuopiossa

Kuva Toni Ollikainen

Rallin SM-sarjassa kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua voittanut Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kuljettaja Juha Salo aikoo päättää talvikauden kolmanteen perättäiseen yleiskilpailun voittoon Kuopiossa. 

Tulevan viikonlopun Tahko SM-ralliin Salo valmistautui ajamalla päivän mittaisen testin kotikonnuillaan Karkkilassa.
– Aika pehmeä keli oli ajaa. Plusasteet olivat sulattaneet tien pinnan lumisohjoksi. No, pikku juttuja saimme kokeiltua. Michelin puree tien pintaan hyvin loskassakin ja Seekerin led-lisävalot valaisevat tunnustetun tehokkaasti pimeässä, joten kaikki on valmista tulevaan. Lähdetään täräyttämään menemään vaan, Salo hymyili testinsä jälkeen.

Salo lupaa, että Kuopion Tahkovuoren ympäristössä ajettavalle rallireitille hän hyökkää kartturinsa Marko Salmisen kanssa tosissaan kauden kolmas perättäinen yleiskilpailuvoitto mielessä. Vastassa ovat jälleen tutut nimet, kuten muuan muassa Norjan Ole Veiby ja Jarkko Nikara.

– Mielenkiintoinen kisa tulossa. Keli ratkaisee paljon että miten tiet kestävät ja miten päästään menemään. Nyt en aio kuitenkaan enää varmistella. Täysillä mennään loppuun asti, Salo lupaa.

– Lähtönumeromme on mikä on (39). Etuvetoisten autojen ajourassa on nelikolla aika haastavaa mennä, mutta automme pelaa hyvin vaikka urassa olisikin kuraa tai loskaa, Salo jatkaa.

Tahko SM-ralli ajetaan monille täysin uusissa maisemissa Pohjois-Savossa Tahkovuoren alueella ja sen lähiympäristössä. Salolla
on alueen tiestöstä yksi omakohtainen kokemus vuodelta 2008.

– En usko että siitä on enää mitään hyötyä. Uusia erikoiskokeita on jokaiselle edessä. Näppituntuma olisi se että tiet ovat melko kapeita ja tarkasti ajettavia. Turha arvuutella sen enempää, perjantaina sitten nähdään, millaista tietä tulee vastaan. Voitosta taistellaan, mutta on siellä muitakin, jotka yrittävät kärkeen ajaa. Kova taisto on taas luvassa, Salo ennustaa.

Rallin SM-talvikauden päättävä Tahko SM-ralli on kaksipäiväinen tapahtuma. Rallin avausiltana perjantaina ohjelmassa on kaksi (18,17 km) erikoiskoetta ja lauantaina viisi (88,34 km) erikoiskoetta. Ensimmäinen kilpailija starttaa Break Sokos Hotel Tahkovuorelta reitille perjantaina klo 18.30 ja saapuu yötauolle samaan paikkaan klo 20.30. Ralli jatkuu lauantaina klo 10.01 alkaen ja maaliin Break Sokos Hotel Tahkovuorelle voittajia odotetaan klo 15.30 alkaen.

Teksi Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli