Ralli 04.05.2019

Salo selkeä ykkönen Keravalla

Juha Salo oli odotetusti kilpailun nopein. Kuva: Merita Mäkinen

Skodan Juha Salon ja Topi Luhtisen kesän rallikauteen valmistautuminen  sujui voittoisasti Keravalla.

Itäisellä Uudellamaalla ajetussa Louhinta-Ässät -rallissa kilpailtiin neljällä erikoiskokeella, joiden  yhteispituus oli 29 km. Salo kellotti rallin jokaiselle EK:lle pohja-ajan ja voitti rallin yleiskilpailun lopulta 1:01,9 minuutin erolla ennen Jussi Lindbergiä.

– Hyvä testi ja kokeilu meiltä. Keli oli haastava. Tuli vettä ja  räntää, ja oli liukasta. Rallin neljäs ja viimeinen pätkä tuli meiltä  parhaiten. Ennen sitä teimme autoon pieniä muutoksia ja ne auttoivat. Myös ajorytmini alkoi viimeisellä pätkällä talvitauon jälkeen löytyä  ja se auttoi myös asiaa, Salo kommentoi kilpailun jälkeen.

Salo sanoo, että ralli SM-sarjan seuraavassa osakilpailussa Riihimäki-rallissa omaa ajoa pitää terävöittää lisää.

– Ennen Riihimäkeä ajan vielä yhden kunnollisen testipäivän, jossa  kokeilemme autoomme vielä pikku muutoksia. Hyvä kesäkauden avaus tämä  kuitenkin oli ja olen tulokseemme tyytyväinen. Mietin jonkin aikaa, että lähdenkö ollenkaan, mutta oli hyvä että lähdin, Salo sanoo.

Ralli SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua lauantaina 25. toukokuuta Riihimäellä. SM-sarjan yhteispisteissä Salo starttaa kesäkauteen  SM1-luokan kolmantena vain kuusi pistettä kärjestä.

Lopputulokset Louhinta-Ässät-ralli, Kerava:
1. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 14:52,7
2. Jussi Lindberg – Tuuka Tyyskä Mitsubishi Lancer Evo IX + 1:01,9
3. Mikko Lehti – Veikko Kanninen Opel Corsa OPC S2000 + 1:05,6

Teksti: Salo Racing tiedotus
Kuva: Merita Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli