Ralli 24.09.2019

Salo levollisin mielin Ralli SM -sarjan mestaruuskamppailuun

Juha Salo starttaa SM-kauden päätöskisaan SM1-luokan kärkipaikalta. Kuva: Merita Mäkinen

Skodan Juha Salo ja Topi Luhtinen starttaavat Ralli SM -kauden 2019 viimeiseen ja ratkaisevaan osakilpailuun levollisin mielin. Kaksikko starttaa tulevana viikonloppuna perjantaina ja lauantaina Salon ja Turun seuduilla ajettavaan SM-kauden finaaliin kärkipaikalta.

– Hieno tilanne tietysti. En ole sitä sen kummemmin miettinyt. Tulevan viikonlopun kisa on yksi muiden joukossa, joka pitää suorittaa niin hyvällä tasolla kun vain pystyy. Niin kuin kaikki kauden aiemmatkin osakilpailut.

– Ei mitään hulluja riskejä pidä ottaa, mutta ei pidä jarrutellakaan. Omalla ajolla lähdetään niin kuin ollaan tähänkin asti tehty. Katsotaan sitten, mihin suuntaan tilanne alkaa kehittymään, Salo muistuttaa.

Salo starttaa rallin SM-finaaliin neljän pisteen johtoasemassa Teemu Asunmaahan nähden. Jaossa on puolitoistakertaiset SM-pisteet, joista jokainen piste lasketaan loppupisteisiin. Mestaruus ratkaistaan kaksikon kesken.

– Edessä on kilpailu, jota meidän ei ole pakko voittaa. Kaikki on kunnossa ja lyönnissä ollaan. Olemme huoltaneet automme edellisen rallin jälkeen perinpohjaisesti, ja vaihdoimme myös varmuuden vuoksi muutamia osia. Ei sitten tarvitse ainakaan jälkikäteen harmitella, että ”olisi pitänyt vaihtaa”.

– Ajamme Michelinin renkailla, joista menestys ei ainakaan jää kiinni. Ratin ja penkin väli ratkaisee. Hieno tilanne kun pääsee kirjaimellisesti ajamaan mestaruudesta.

– Ajan mestaruudesta myös kartanlukijalleni Topille (Luhtinen) sekä kaikille yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat pitkän ajourani mahdollistaneet. Nälkää mestaruuden voittamiseen on siis hurjasti. Kaikkeni sen eteen annan, Salo lupaa.

Ralli SM-sarjan finaaliosakilpailu Mad-Croc SM-ralli käynnistyy Salon kaupungintalolta perjantaina klo 19:01 alkaen. Avausilta käsittää kaksi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 24,38 km.

Ralli jatkuu lauantaina klo 10:00 Neste K Paimiolta. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 77,62 km. Rallin maaliin Metsämäen raviradalle Turkuun ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan raviradalla ajettavan yleisö-EK:n (1,26 km) jälkeen lauantaina klo 17:33 alkaen.

SM1-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailun jälkeen:

1. Juha Salo Skoda 106
2. Teemu Asunmaa Skoda 102
3. Emil Lindholm Volkswagen 67

Teksti: Juha Salon tiedotus / Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli