Ralli 27.01.2017

Salo kiihdytti Rovaniemellä Arctic Lapland -rallin johtoon

Rallin SM-sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland rallin avauspäivä ajettiin Rovaniemellä. Kuva Taneli Niinimäki.

Ralli SM-sarjan Arctic Lapland -rallin seitsemättä yleiskilpailun voittoa metsästävä Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salon avauspäivä napapiirillä oli onnistunut. Rallin kärkijoukossa neljän ensimmäisen erikoiskokeen ajan ajanut Salo repäisi Peugeotillaan rallin neljännellä erikoiskokeella Hankikoskella hurjan 10,4 sekunnin pohja-ajan ja nousi rallin johtoon.

Avauspäivän viimeisellä Rovaniemen Mäntyvaarassa ajetulla yleisö-EK:lla Salo oli jälleen nopein, joten karkkilalaisen  johtomarginaali avauspäivän jälkeen Marko Mäntyyn kasvoi 11,9 sekuntiin.

– Illan ensimmäisen pitkän erikoiskokeen Sarriojärven (35,10 km) ajoin huonosti. Yritystä oli vähän liikaa, ajoin liian aggressiivisesti ja auto oli enemmän poikittain kun suorassa.

– Hanhikosken EK:n (37,70 km) ainakin yritin tulla kovaa, otin jo vähän riskejäkin ja pätkä onnistui hyvin. Auto kulkee hyvin, pientä hienosäätöä jousitukseen mietitään vielä iltahuollossa, mutta tästä on hyvä jatkaa, Salo raportoi avauspäivän jälkeen.

Huomenna lauantaina kilpailijoilla edessään on vielä viisi erikoiskoetta ja 149,12 EK-kilometriä. Kilpailun ratkaisupäivään kärjessä ajava Salo lähtee taistelumielellä.

– Keulilla ajaessa reitillä on enemmän irtolunta ja vallit kapeampia. Tarkkana pitää olla, mutta en minä niitä asioita sen enempää mieti. Vedetään täysillä ja katsotaan, mitä huomenna tapahtuu, Salo suunnitteli.

Kuva Taneli Niinimäki


Rallin SM-kauden avaus jatkuu lauantaina Rovaniemellä klo 7.00 alkaen. Viiden erikoiskokeen päättää peräti 52 km mittainen Ristilammen erikoiskoe. Maaliin Rovaniemen Lordi-aukiolle kilpailijoita odotetaan lauantaina alkuillasta klo 17.40 alkaen.

Tuloksia, SM Arctic Lapland ralli, Rovaniemi,

Yleiskilpailun tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen:
1. Juha Salo – Jarno Ottman Peugeot 208 T16 R5 52:33,2
2. Marko Mänty – Joni Mäkelä Skoda R5 + 11,9
3. Jarkko Nikara – Sayaka Adachi (J) Subaru R4 + 15,9
4. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Skoda R5 + 19,9
5. Jussi Vainionpää – Mika Juntunen Citroën R5 + 1.01,0

Teksti: Salo Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli