Ralli 11.03.2016

Salo kakkosena yötauolle

Juha Salo Kuva: Toni Ollikainen

Hannu´s Rally Teamin Peugeot-kaksikko Juha Salo ja Marko Salminen ajaa SM Tahko-rallissa Kuopiossa avauspäivän jälkeen toisena. Perjantai-iltana ajetun kahden erikoiskokeen jälkeen Salo ero rallia johtavaan Norjan Ole Veibyyn on 8,6 sekuntia.

– Ei ollut ihan sellainen aloitus kun kuvittelin. Ajorytmi oli kadoksissa. Ajaa ensimmäisenä autona etuvetoisten jälkeen reitillä ei ollut helppo rasti. Meillä on 15 senttiä leveämpi raideleveys kuin edessä ajavilla, joten oli suuria vaikeuksia pysyä puhtaassa ajourassa. Auto lipesi loskan päällä useasti, jonka jälkeen menimme penkasta penkkaan, lähtönumerolla 39 reitillä ajava Salo totesi illan erikoiskokeiden jälkeen.

– No, mutta se on huomennakin tätä ja sillä hyvä. Tämän mukaan eletään ja huomenna painetaan kaasu pohjaan, Salo lupasi yötauolle siirtyessään.

Rallin SM-talvikauden päättävän Tahko SM-rallin toinen kilpailupäivä käsittää viisi (88,34 km) erikoiskoetta. Ensimmäinen kilpailija starttaa Break Sokos Hotel Tahkovuorelta reitille lauantaina klo 10.01 alkaen ja maaliin samaan paikkaan voittajia odotetaan klo 15.30 alkaen.

Tuloksia, SM Tahko-ralli, Kuopio,
Yleiskilpailun tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen:

1. Ole Veiby (N) –  Stig Skaermoen (N) Skoda 10.08,7
2. Juha Salo –Marko Salminen Peugeot + 8,6
3. Jarkko Nikara – Petri Nikara Mitsubishi + 8,6
4. Kristian Kiviniemi– Matti Kangas Citroën + 13,0
5. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Subaru + 16,4
6. Ari Vihavainen – Jani Vainikka Mitsubishi + 18,1
7. Jussi Vainionpää – Mika Juntunen Citroën + 19,9

 

Teksti: Peugeot tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta