Trial 12.09.2018

Salo isännöi Trialin SM-osakilpailua lauantaina

Salon stadikkajakso kasvoi muutosten myötä tuplajaksoksi. Kuva: Veijo Matinaho

Trialin SM-sarjan seuraava osakilpailu käydään Salon Kavilannummen legendaarisen motocrossradan maastoissa tulevana lauantaina. Salon osakilpailu on kauden SM-sarjan viides osakilpailu.

Lauantain kilpailu on järjestyksessään 29:s Salossa järjestettävä Trial-kilpailu. SaMK täyttää ensi vuonna 70 vuotta ja seuraava mahdollinen kilpailu on 30:s ja samalla kerhon juhlakilpailu.

Kerhon aktiivit jakson rakentajat ovet tehneet pitkää päivää työstäessään jaksoja, uutta paikkaa on raivattu taas lisää. SM-jaksot ovat Salolle haasteen paikka, koska paikkoja ajaa Kavilannummelta löytyy kansalliseen ja Suomen-Cup kisaan, mutta SM-Trial on iso haaste.

Salon erikoisuutena muihin kisapaikkoihin on pitkät, selkeät jaksot, sisältäen pitkiä jyrkkiä hiekkarinteitä, jossa haetaan kolme, jopa neljä vaihdetta, kovaa ja korkealle. Alue sisältää myös pientä irtosoraa, joka on liukas niin kuivalla kuin märällä kelillä. Iso mukulakivijakso tarjoaa toivottavasti sopivaa haastetta joka luokalle.

Suurin muutos on tänä vuonna tehty stadikkajaksoon, joka kasvoi muutosten myötä tuplajaksoksi.

TR1-luokan kärjessä porskuttaa hallitseva mestari HäMK:n Timo Myöhänen, toisena on J-SMK:n konkari Jussi Haapanen, 10 pistettä edellä MP-Taidon Leevi Lindqvistiä. Myöhäsen ja Haapasen ero on jo 28 pistettä.

TR2-luokan piikkipaikalla on MP-Taidon Ossi Jahn. Hänellä on 10 pisteen etumatka toisena olevaan Tervakosken Leevi Paajaseen. Kolmantena luokassa on HäMK:n nuori Samuel Jääskeläinen.

TR3-luokassa TeMK:n konkari Ilkka Oittinen hallitsee viime vuoden tapaan suvereenisti luokkaansa. Toisena majailee SsMK:n Pertti Teräsahde. Ero kolmantena olevaan HäMK:n Tommi Kallioon on 12 pistettä. Kallio joutui talvella tapahtuneen vamman takia jättämään kaksi ensimmäistä kisaa väliin, antaen melko paljon tasoitusta sarjaan. Oittisen ja Teräsahteen ero on 48 pistettä.

TR3J-luokassa MP-Taidon Arttu Sämpi johtaa EMK:n Max Parkkosta 16 pisteen erolla. Kolmantena on TeMK:n upeaa kautta ajava Tessa Kallio. Juniorit ajavat tänä vuonna “aikuisten” SM-sarjassa, kisaten samat jaksot kuin “iso TR3”-luokka saaden näin ollen tuntumaa vähän vanhempaan kaartiin.

TR4-luokassa mestaruuteen näyttää ajavan TeMK:n Ari Kyöstilä. Eroa toisena, niin-ikään Tervakosken Jörgen Nylundiin, on kertynyt 23 pistettä. Kiilaa Tervakosken vahvaan rintamaan lyö Salon Trialin pitkäaikainen puuhamies ja Salon kisojen kilpailunjohtaja, nykyisin kilpailemaan palannut Veijo Matinaho. Ero Jörgenin hyväksi on 17 pistettä.

TR5-luokassa taistelu Cupin voitosta on varsin tiukkaa. TuMK:n Pyry Nikkanen nimittäin johtaa Tervakosken ikänestori Kauko Kuusista vain viidellä pisteellä. Kolmantena oleva TeMK:n Veeti Kaunisto on jo jäänyt Kakesta jo 38 pistettä, joten luokan mestaruus on kahden kauppa.

Teksti: Veijo Matinaho

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial