Ralli 23.09.2016

Salo avauspäivän jälkeen kolmantena Tampereella

SM1-luokan mestaruuden jo ennen rallin alkua varmistanut Peugeotin Juha Salo ajaa kolmantena 1,1 sekuntia Kiviniemestä. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjan finaaliosakilpailu on käynnistynyt Tampereella. Avauspäivänä ajettujen kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen rallia johtaa Citroënin Kristian Kiviniemi. SM1-luokan mestaruuden jo ennen rallin alkua varmistanut Peugeotin Juha Salo ajaa kolmantena 1,1 sekuntia Kiviniemestä.

Erot kärkikuljettajien välillä olivat kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen vähäiset. Rallin ratkaisut nähdään huomenna lauantaina takavuosien Suomen MM-ralleista tutuilla erikoiskokeilla.

– Kaksi ensimmäistä pätkää takana. Ei mitään murheita. Ei ollut tilanteita enkä ottanut mitään turhia riskejä, Salo kommentoi avauspäivän jälkeen.

Ensimmäisenä autona reitillä ajava Salo kertoi liukastelleensa, mutta se ei ole tahtia liiemmin haitannut.

– On vain hienoa vetää ykkösenä ja avata latua. Auto pelaa ja on makea ajaa. Huomenna edessä on monta hienoa pätkää, kuten muun muassa takavuosien Suurajoista tuttu Uskila (24,19 km). Tästä on hyvä jatkaa. Huomenna annetaan palaa menemään, Salo lupaa.

Tampereen SM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on seitsemän 1980- ja 1990-luvuilta Suomen MM-rallista tuttua erikoiskoetta, kuten Krääkkiö, Savo ja Uskila. Lauantaille kertyy erikoiskoekilometrejä yhteensä reilut 103 km. Maalijuhlallisuudet ja palkintojenjako nähdään Tampereen keskustan Koskikadulla, jonne kilpailijat saapuvat noin klo 17.30 alkaen.

Tuloksia; SM-ralli Tampere, yleiskilpailun tilanne EK 2/9 jälkeen:
1. Kristian Kiviniemi – Matti kangas Citroën 9:44,1
2. Ari Vihavainen –  Jani Vainikka Mitsubishi + 0,8
3. Juha Salo – Marko Salminen Peugeot + 1,1
4. Joonas Soilu – Tuomo Hannonen Mitsubishi + 3,1
5. Eerik Pietarinen – Juhana Raitanen Mitsubishi + 7,9
6. Teemu Asunmaa – Jonne Halttunen Subaru + 8,2

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli