Ralli 06.05.2017

Salo aloitti kesäkauden voitolla Keravalla

TerraWise-rallin voittoon ajoi Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo ja Jarno Ottman. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kesäkauteen valmistautuva SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Juha Salo ja Jarno Ottman ovat voittaneet rallin kesäkauden avauksen Keravalla. Salo kellotti Peugeotillaan rallin jokaiselle neljälle erikoiskokeelle pohja-ajan ja voitti toiseksi sijoittuneen Skodan Marko Männyn 10,4 sekunnilla. Rallissa kolmanneksi ajoi Skodan Mikko Lehessaari.

Salo oli rallipäivän antiin tyytyväinen.

– Hyvä testi ja hyvä päivä kaiken kaikkiaan. Auto toimi loistavasti. Meillä oli autossa uusi alusta, joka on selvä kehitysaskel eteenpäin. Riihimäellä ajettavaan kesäkauden SM-avaukseen saamme käyttöömme vielä uuden moottoriohjelman, joten saas nähdä mitä sen jälkeen tapahtuu, Salo totesi arvoituksellisesti.

Testimielessä Keravalle startannut Salo oli tyytyväinen etenkin siihen, että talven aikana auton suorituskykyä haitanneet häiriöt olivat Keravalla voitettu.

– Moottori huollettiin keväällä Italiassa ja ne kaikki pikku vaivat, jotka meitä talvikaudella vaivasivat, olivat poissa. Starttaan hyvällä mielin Riihimäelle.

– Ajan vielä yhden testin, jossa vertailemme moottoriohjelmia. Sen jälkeen kaikki on valmista kesäkauden SM-avaukseen, Salo ilmoitti.

Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy 19.-20. toukokuuta Riihimäeltä. Kesän ohjelmassa on kaikkiaan neljä SM-osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopussa Tampereelle.

Lopputulokset, TerraWise-ralli, Kerava:
1. Juha Salo – Jarno Ottman Peugeot 208 T16 R5 19:15,1
2. Marko Mänty – Joni Mäkelä Skoda Fabia R5 + 10,4
3. Mikko Lehessaari – Mikko Lukka Skoda Fabia R5 + 32,4
4. Timo Mäenpää – Panu Plosila Mitsubishi Lancer E9 + 51,5
5. Jari Tuuri – Toni Kuhanen Mitsubishi Lancer WRC + 1:32,8

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli