Rata-ajo 05.09.2016

Salamasotaa luvassa Ahvenistolla

Ahveniston radalla nähdään muun muassa V-8 Thunder -autot. Kuva: Pertti Kangasniemi

Tulevana viikonloppuna ajettava Ahvenisto Thunder Race -RATA-SM-finaali huipentaa Ahveniston 49. toiminnantäyteisen kilpailuvuoden.

RATA-SM-kauden päättävä Ahveniston päätöstrilleri on saanut kasteessa uuden nimen: Ahvenisto Thunder Race. Sarjan haastavimmalla radalla ajettavasta osakilpailusta pyritään kasvattamaan tunnettu tapahtuma, jossa olisi samaa henkeä kuin aikanaan muun muassa Camaro Cupilla, jossa nähtiin Keke Rosberg ja muut kovat kilpakumppanit.

Kilpailun järjestää Ahveniston Autourheilijat ry. Kilpailunjohtaja Juha Karisto toivoo entistä enemmän yleisöä nauttimaan usean mahtavan rata-ajoluokan edesottamuksista.

– Onhan mukana yhteensä 124 kilpuria, joista 26 amerikkalaista kilpa-autoa Ruotsia myöden V8 Thunder -luokassa. Myös SMP F4 -mestaruussarja (Formula 4) päättää vuotuisen Eurooppa-sarjan radallamme, paukuttaa Karisto kilpailun ainutlaatuisuudesta.

Kilpailijoita useasta eri maasta

Pääluokkana ovat V8 Thunderit, jotka ovat liki 600-hevosvoimaisia todellisia kilpa-autoja. Toisena pääluokkana on Legendsit, joita viivalle asettuu yli 30. Kolmantena pääluokkana ajetaan SMP F4 -osakilpailu, jossa on mukana kilpailijoita Suomesta, Venäjältä, Hollannista ja Espanjasta.

Mukana nähdään myös V1600, johon osallistuu myös paikallisia kuskeja: Linda Vekka sekä Suvi Jyrkiäinen.

Xtreme Race -Cupissa on ennätysmäärä osanottajia, lähes 20 kilpailijaa ja tässäkin luokassa mukana paikallista väriä.

Legends-luokan autoja viivalle asettuu 30. Kuva: Pertti Kangasniemi

Legends-luokan autoja viivalle asettuu yli 30. Kuva: Pertti Kangasniemi

49 vuotta kärjessä

Ahveniston moottorirata on valmistunut Hämeenlinnaan jo vuonna 1967, heti Keimolan moottoriradan jälkeen, ollen tämän sulkeuduttua maan vanhin toiminnassa oleva moottorirata. Ahvenisto on tullut tutuksi ratana, jossa aina jyvät erottuvat akanoista ja ratana, jossa kuljettajien työtä eivät helpota korkeuserot eivätkä rataa kiertävät metallikaiteet, joihin osumalla saa helposti aikaan vaurioita kalustoon.

– Vuosi vuodelta olemme lisänneet kilpailuissa yleisöpalvelua ja pyrimmekin koko ajan parantamaan edellisvuosista. Viime vuosina on lisätty myös asvalttitasanteella koko perheen palveluita viihtyvyyden lisäämiseksi, kertoo Karisto.

Kiinni ajassa

Ahveniston Autourheilijat synnytti Ahvenisto Thunder Race -nimen RATA-SM-osakilpailusta. Tarkoitus on järjestää toimivia ja kiinnostavia kilpailuja jatkossakin sekä tuoda radan ainutkertaisuutta esiin.

– Kiinnostus on ollut laajaa, kun yhdisteessä on nostalgiaa (Camaro Cup -historia) ja V-8 Thunder -nykyisyys. Sosiaalinen media on levittämässä sanaa nykyajan viestintätarpeita vastaavasti. Ahvenisto Thunder Race on ensimmäinen Ahveniston autokilpailu, jolla on omat facebook-sivut. On kuljettu pitkä matka, tänä keväänä tuli kuluneeksi 90 vuotta, kun ensimmäinen moottoriurheilukilpailu järjestettiin Hämeenlinnassa Vikmaninlahden jäällä, nostalgisoi kilpailun tiedottaja Timo Nousiainen.

AAU-Thunder-top-banner[1]

Kilpailun Facebooksivu: Facebook.com/ahvenistothunderrace

Sarja: www.rata-sm.fi

Kilpailun järjestäjä

Teksti: Timo Nousiainen

Ahvenisto Thunder Race päättää RATA-SM-kauden

Ahvenisto Thunder Race ratkaisee Legends-autojen NEZ-mestaruuden

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo