Rallisprint 10.08.2019

Säkylän Huoltopiste Rallisprint – Ensimmäinen kilpailu ja uusi reitti Sydänmaalla

Säkylän Huoltopiste Rallisprinttiin odotetaan kilpailijoita ympäri Suomea. Samana päivänä on myös Säkylän 150-vuotisjuhla. Kuva: Janika Ihanamäki

Säkylässä, Sydänmaan sorateillä ajetaan sunnuntaina 8.9.2019 ensimmäistä kertaa kansallinen rallisprintkilpailu, Säkylän Huoltopiste Rallisprint.

Ensimmäinen kilpailija kiihdyttää kelloa vastaan klo 12.00. Reitti on 5,66 kilometriä pitkä, kaikille kuljettajille haastava ja vaihteleva nopeine suorineen ja kimurantteine mutkineen.

Kilpailu on samalla Historic Rallisprint -sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu.

Reitti on ollut osin rallissa erikoiskokeena talviaikaan, mutta rallisprint-kilpailu Sydänmaalla järjestetään ensimmäisen kerran. Kilpailukeskuksena toimii Sydänmaan vanha koulu, joka on nykyään Sydänmaan kyläyhdistyksellä.

Säkylän Huoltopiste Rallisprint kiinnostaa

Säkylän Huoltopiste Rallisprintin järjestävät yhteistyössä Huittisten Urheiluautoilijat ja Säkylän Urheiluautoilijat. Kilpailunjohtaja on Ari-Pekka Saarinen ja apulaiskilpailunjohtaja Timo Palmen. Myös Sydänmaan kyläyhdistys antoi idealle yläpeukkua, kun kylälle saadaan ”elämää”.

– Ajatus rallisprintistä alkoi itää viime vuoden puolella. Sydänmaan alue tuli esiin, kun haluttiin löytää uutta tietä kilpailuun ja paikasta, josta löytyy tarvittavaa tilaa varikolle ja kilpailukeskukselle. Myös seurayhteistyö antaa tähän potkua, Saarinen sanoi.

– Keskustelu kyläyhdistyksen kanssa oli kannustava ja teihin saatiin tienhoitokunnilta lupa. Vastaanotto kylällä on ollut todella positiivinen ja kannustava, mikä on hieno asia ja hyvä siemen yhteistyölle, Palmen kertoi.

– Ei ole itsestään selvää, että maaseudulla halutaan tehdä ja järjestää. Jonkin verran tapahtumia kylällä on. Tämä on saanut kyläläisiltä hyvän vastaanoton, tiehoitokunnan puheenjohtaja Timo Rouhiainen sanoi.

Kilpailu on kilpailunjohtajien mukaan aiheuttanut jo jonkin verran kiinnostusta ja keskustelua. Etenkin, kun reitti on uusi, teknisesti vaihteleva, haastava ja pitkä.

– Kilpailun järjestämisessä pyritään huomioimaan sekä mielekkään kilpailun tekeminen kilpailijoille, sekä katsojille vauhdikas ja turvallinen, sekä mielekäs elämys. Kilpailun järjestäminen etenee suunnitellusti. Ajantasaisimmat tiedot kilpailusta saa kilpailun nimeä kantavasta Facebook-ryhmästä. Pidetään peukkua, että sää suosii, Saarinen ja Palmen kertovat.

Teksti: Säkylän Huoltopiste Rallisprint -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint