Enduro 13.01.2017

Sähköenduropyörien extreme enduroa Turun Messukeskuksessa

Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Jaakko Översti KTM Freeride E -sähköenduropyörällä kokeilemassa Turun Messukeskuksen extreme enduro -rataa. Kuva: Marko Vihriä

Turun Seudun Moottoriurheilijat järjestää sähkökäyttöisten enduropyörien extreme enduro -ajonäytöstapahtuman Turun Caravan Show’ssa tällä viikolla. Turun Messukeskuksen sisätiloihin rakennetulla radalla perinteisen enduron kotimaiset kärkinimet näyttävät, mihin sähköpyörillä voi yltää.

Turun Seudun Moottoriurheilijat (TSMU) järjesti vastaavan sähköenduropyörien ajonäytöstapahtuman viime kesänä Turussa, Aurajoen rannalla, Varvintorilla. Tällä kertaa KTM-sähköenduropyörät tuodaan sisätiloihin Turun Messukeskukseen, karavaanareiden Caravan Show -messujen yhteyteen. D-halliin rakennettu extreme endurorata sisältää muun muassa romuautoja, autonrenkaita ja trukkilavoja, joita kuljettajat ylittävät ajamalla.

Caravan Show’n sisäänpääsyyn sisältyviä ajonäytöksiä järjestetään perjantaina ja lauantaina kello 11, 13, 15 ja 17 sekä sunnuntaina kello 11, 13 ja 15. Ajamassa ovat perinteisen enduron SM-hopeamitalisti Jaakko Översti sekä SM-sarjan kuljettajat Markus Michelsson, Jiri Leino ja Mikko Stenvall, jotka kaikki edustavat TSMU:ta.

– Me offroad-alan ihmiset rakastamme lajejamme, olemme innoissamme niistä ja haluamme tuoda niitä esiin mahdollisimman monessa yhteydessä. Caravan Show’ssa mukana olo on yksi raikas tapa jakaa lajiemme nautinnollisia ja iloisia puolia, TSMU:n ajonäytösten tuottaja Marko Vihriä innostuu.

– Sähköistyminen on vahvassa nosteessa monessakin liikkumisen muodossa, ja sillä on kasvava jalansija myös moottoripyöräilyssä. On hienoa päästä näyttämään tätä puolta lajeistamme, ja toivottavasti herättää kiinnostusta niiden ihmisten joukossa, jotka eivät vielä ole enduroa kokeneet.

Ajonäytösten ohessa lapset voivat käydä kokeilemassa sähkökäyttöisiä Oset-mopoja. Viiden euron maksu ohjataan TSMU:n nuorisotoimintaan.

Samassa D-hallissa on myös Momo Racing Teamin järjestämä kilpa-autojen näyttely.

Itse Caravan Show -messuilta voi puolestaan hakea hyödyllisiä vinkkejä matkailuauto- ja -vaunuretkeilyyn. Paikalla on myös paljon ostettavaa alan harrastajille.

TSMU Extreme Enduron ennakkovideolla Översti fiilistelee KTM Freeride E -sähköenduropyörällä näytösajoradalla:

Ajonäytöksiä ja lasten sähkömopojen koeajoja ovat yhteistyössä järjestämässä Turun Seudun Moottoriurheilijat, Momo Racing Team, Turun Messukeskus, Suomen Moottoriliitto, 81 Media Finland, Arai, Bauhaus Turku, Bridgestone, Duell, KTM, Molitor, Mobius, OFFROADPro, Oili Jalonen, ProCafe Seo Raisio, Renta Turku, Veho Hyötyajoneuvot Turku ja Wheel Factory.

Lisätiedot

Caravan Show www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/caravan-show

Turun Seudun Moottoriurheilijat www.tsmu.fi

Teksti: Marko Vihriä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro