Ralli 29.08.2017

Sahila nappasi uransa ensimmäisen podium-sijan Ranskan Peugeot 208 Rally Cupissa

Aki Sahila. Kuva: Bastien Roux

Aki Sahila ajoi upeasti toiseksi Ranskan Peugeot 208 Rally Cupin 5. osakilpailussa. Soralla ajetun Rallye Terre de Lozèren voittoon ajoi Laurent Pellier. Podium-sijoitus oli Sahilalle uran ensimmäinen Peugeot 208 Cupissa.

Mänttäläinen lähti viime vuodelta tuttuun kisaan odottavaisin mielin. Alkukaudesta lähinnä tärkeitä kilometrejä kerännyt nuorukainen oli päättänyt tähän kilpailuun laittaa kaasun pohjaan heti alkumetreistä lähtien.

– Tuloksellisesti meni paremmin kun uskottiin, mutta tarkoitus olikin lähteä nyt ajamaan kunnolla kilpaa ja siinä onnistuttiin. Ajo tuntui maistuvan ja saatiin tehtyä hyviä pätkäaikoja. Nuotti alkoi nyt myös luonnistumaan hyvin, Sahila totesi rallin jälkeen tyytyväisenä.

Täysin ilman ongelmia ei Sainteloc-tallissa kilpailevan Sahilan ralli kuitenkaan sujunut.

– Tiet oli todella karussa kunnossa jo ekalla lenkillä. Lauantain vikalla pätkällä ajettiin jo rauhassa ja koitettiin vältellä ongelmia, mutta siltikin molemmat eturengaat menivät ja ajo muuttui aika mielenkiintoiseksi. Sijoitukseen se ei onneksi vaikuttanut, kun muilla oli myös ongelmia. Sunnuntaina oli vielä tilannetta, kun auto rupesi vuotamaan jäähdytysnesteitä, mutta selvittiin onneksi maaliin asti, Sahila kertasi.

Sahila oli vielä kolmannella sijalla ennen viimeistä erikoiskoetta, mutta tallikaveri Efren Llarenan saama kuuden minuutin aikasakko johtopaikalta nosti suomalaisen maalissa toiseksi.

– Tallikaveri jäi vikalla pätkällä tien varteen, mutta keltaisten lippujen ansiosta pääsi vielä rauhassa ajamaan maaliin asti. Tuomaristo kuitenkin antoi tästä aikasakon ja noustii sen myötä toiselle sijalle.

Kyseessä oli vasta Sahilan uran 14:s ralli, joten kehitys on nuorukaisella ollut huimaa. Kausi jatkuu reilun kuukauden kuluttua, kun vuorossa on sarjan 6. osakilpailu, Rallye Terre des Cardabelles.

– Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaan. Siellä on luvassa samanlaista tiestöä, eli järkeä täytyy taas käyttää, Sahila sanoo.

Tulokset Peugeot 208 Rally Cup:

1. Laurent Pellier 1:47:34,1
2. Aki Sahila + 1:23,0
3. Florentin Bosch + 2:45,3
4. Brandon Maisano + 3:35,5
5. Efren Llarena + 5:09,3

Teksti: Aki Sahila tiedotus / Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli