Motocross 07.09.2016

Saavuttaako suomalaistalli MM-mitalin viikonloppuna?

Mikäli Max Nagl onnistuu hyvin kauden päättävässä MM-osakilpailussa, saa hän kaulaansa motocrossin MM-pronssia. Kuva: Ice1Racing

Motocrossin MM-sarja huipentuu tulevana viikonloppuna Yhdysvaltojen legendaarisella Glen Helenin -radalla ajettavaan finaaliin, jossa suomalaisen Ice1Racing-tallin kuljettajalla on hyvät mahdollisuudet MM-pronssiin.

Motocrossin MM-sarja siirtyi viime viikolla Euroopasta Yhdysvaltoihin, jossa kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Charlotte Motor Speedway -radalla. Tuolloin Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen pyörittämän suomalaisen Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin MXGP-luokan saksalaistähti Max Nagl sijoittui kaatumisten siivittämänä yhteistuloksissa yhdeksänneksi.

– Se oli vaikea viikonloppu meille, Nagl kiteyttää ja jatkaa: – Perjantailta jouduttiin siirtämään kaikki sateen takia lauantaille. Ensimmäisessä erässä sain hienon startin ja olin viidentenä muutaman kierroksen ajan. Radalla oli melko vaikea ohittaa. Viisi minuuttia ennen kisan loppua kaaduin ja menetin muutaman sijan, joten olin maalissa kymmenes. Toisessa erässä starttini oli vieläkin parempi ja olin ensimmäisenä ensimmäisessä kurvissa. Tein parhaani pysyäkseni kärjessä, mutta kundeilla oli vain tosi kova vauhti, joten jäin yhdeksänneksi.

Kimi Räikkösen omistamassa tallissa työskennellään kovasti MM-mitalin varmistamiseksi. Kuva: Ice1Racing

Kimi Räikkösen omistamassa tallissa työskennellään kovasti MM-mitalin varmistamiseksi. Kuva: Ice1Racing

Saksalainen tähtää viikonlopun finaalissa top-kolmen joukkoon varmistaakseen MM-pronssin.

– Meillä on nyt Glen Helenissä ylimääräistä aikaa harjoitella. Tavoitteeni on taistella kolmen parhaan joukossa ja saavuttaa kolmas sija MM-sarjassa.

MXGP-luokan MM-sarjaa johtaa jo maailmanmestaruuden viime viikonloppuna kuitannut Tim Gajser 693 pisteellä, toisena on kahdeksankertainen maailmanmestari Tony Cairoli 603 pisteellä. Kolmannella sijalla olevalla Naglilla on 565 pistettä, mikä on 16 pistettä enemmän kuin neljättä sijaa pitävällä Romain Febvrellä, eli Antti Pyrhösen suojatilla ei ole viikonloppuna löysäilyihin varaa saavuttaakseen MM-pronssia.

Mikäli saksalaisen saa mitalin kaulaansa kauden pääteeksi, on suomalaistalli päässyt asettamaansa tavoitteeseen.

– Tarkoitus on saada Max top-kolmoseen loppukaudesta, niin silloin se olisi tosi hyvä suoritus ja kaikki tavoitteet olisi täyttyneet, tiimipäällikkö Antti Pyrhönen totesi heinäkuussa.

Pisteet ja maksullinen kilpailulähetys: www.mxgp.com

Teksti: Moottoriurheilu.tv

MM-sarjan tiimipäällikkö Pyrhönen: Kilpailu on pirun kovaa!

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross