Rallicross 22.05.2017

RX Academy kiinnitti Samuli Vuorisalon

RX Academy pyöräytetään käyntiin tulevana viikonloppuna Hyvinkäältä. Kuva: RX Academy

Rallin Suomen mestari Samuli Vuorisalo tekee rallicross-debyyttinsä tänä viikonloppuna RX Acedemyn ensimmäisessä kilpailussa Hyvinkäällä, jossa hän paikkaa Sami-Matti Trogenia.

Vakituinen RX Academyn kuljettaja Sami-Matti Trogen ei pääse osallistumaan RX Academyn avauskilpailuun, koska hän kisaa samaan aikaan F4-auton puikoissa Espanjassa.

23-vuotias kokenut ralliajaja Samuli Vuorisalo on etsinyt jo jonkin aikaa mahdollisuutta päästä kokeilemaan rallicrossia. Nyt hän pääsee starttaamaan viikonlopun kisaan Renault Clio Cup RX -autolla saaden vastaansa RX Academyn kuljettajia ympäri maailman.

Vuorisalo aloitti kilpailemisen vuonna 2011 juniorisarjan rallikuljettajana Honda Civicillä ennen kuin nousi R2-luokkaan kisaamaan Ford Fiestalla. Hän voitti R2-luokan Neste Rallissa vuonna 2013. Seuraavana vuonna hän voitti R2-luokan Suomen mestaruuden ennen kuin kuin vuonna 2015 aloitti kilpailemisen Saksan Opel Adam Cupissa, jossa sijoittui toiseksi kokonaispisteissä.

Samuli Vuorisalo pääsee näyttämään nyt taitonsa rallicross-auton puikoissa. Kuva: RX Academy

– Samuli on ollut innokas kokeilemaan rallicrossia jo jonkin aikaa ja nyt vihdoin hänelle tuli mahdollisuus tehdä se, toteaa RX Academyä vetävä Jussi Pinomäki.

– Samuli on tänä vuonna muita velvollisuuksia rallin saralla, samoin kuin Sami-Matilla formuloissa, joten tämä oli täydellinen ratkaisu jakaa auto heidän kahden kesken. Samuli on osoittanut taitonsa etuvetoautolla sekä asfaltti- että soraralleissa, joten hänellä on hyvää kokemusta molemmista pinnoista, joita rallicrossissa on ja on mielenkiintoista seurata hänen otteitaan tänä viikonloppuna.

RX Academyn ensimmäinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna. Kauden 2017 RX Academyn voittaja saa ilmaisen paikan 2018 FIA Rallycross EM-sarjaan Super1600 autolla tai merkittävää apua RX2-luokkaan.

#6 Samuli Vuorisalo
Ikä: 23
Ura: Aloitti uransa rallin junioriluokassa vuonna 2011, jolloin kilpaili Honda Civicillä Virossa. Siirtyi Ford Fiesta R2:n puikkoihin kaudeksi 2013 ja sijoittui toiseksi rallin SM-sarjan R2-luokassa. Hän voitti tuolloin myös kotikilpailunsa Neste Rallin. Vuorisalo voitti R2-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2014 ja sijoittui toiseksi Opel Adam Cupissa Saksassa vuonna 2015.

RX Academy 2017 Kalenteri
Toukokuu 27 – Hyvinkää
Kesäkuu 17 – Honkajoki
Heinäkuu 8 – Kaanaa
Elokuu 19 – Jalasjärvi
Syyskuu 23 – Kouvola
Teksti: RX Academy Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross