Karting 06.09.2017

Ruuhimäki Cup vietiin päätökseen upeassa loppukesän säässä – mukana karting kuljettajia kolmessa polvessa

Karting-kuljettajia kolmessa polvessa. Jimi, Timo ja Pentti Ritvanen. Kuva: Tony Haverinen

Viiden osakilpailun mittainen ja nimensä mukaisesti Ruuhimäessä ajettava karting-harjoituskilpailuiden sarja saatiin tämän kauden osalta päätökseensä keskiviikkona 6.9.

Sarjan viidenteen ja samalla viimeiseen osakilpailuun otti osaa 27 kuljettajaa. Kausi oli sarjan kuudes ja kauden mittaan sarjan osakilpailuissa on ajanut keskimäärin 34 kuljettajaa. Sarjaa järjestävät yhteistyössä Laukaan Moottorimiehet, Ruuhimäki Circuit ja Jyväskylä Karting Center.

– Erityisesti Cadet luokan kuljettajien määrä ilahduttaa. Heti ensimmäisissä kilpailuissa luokassa ajoi kymmenkunta kuljettajaa ja määrä on pysynyt tasaisena siitä huolimatta, että osa kuljettajista on siirtynyt jo kauden aikana isompiin luokkiin, iloitsee Laukaan Moottorimiesten puheenjohtaja Mikael Yli-Viitala.

Ruuhimäki Cupissa Cadet kuljettajat ajavat omassa luokassaan. Lisäksi ajetaan luokka 2, johon voi osallistua mm. Raket- ja KF6-luokkien autot sekä luokka 1, johon kuuluvat kaikki isommat autot kuten X30, Rotax, KF ja jo historian lehdille kuuluva ICA.

– Sarjan alkuperäinen tarkoitushan on tarjota kuljettajille iästä ja kalustosta riippumatta mahdollisuus kehittää harrastustaan kilpailulliseen suuntaan ja tässä ollaan myös onnistuttu, kertoo Mikko Mennala Jyväskylä Karting Centeristä.

– Ruuhimäki Cupissa voittoa tai muuta menestymistä tärkeämpää on, että harrastetaan yhdessä hyvässä hengessä, Mikko jatkaa.

Kartingia kolmessa polvessa

Tällä kertaa kilpailun osallistuja luettelosta oli poimittavissa myös melkoisen harvinainen tilanne kun viivalle saatiin samana päivänä kuljettajia kolmessa polvessa.

Luokkaan 1 ottivat osaa isä ja poika, Pentti “Pena” Ritvanen sekä Timo Ritvanen ICA-luokan kalustolla, siis samalla kalustolla jota Pentti on huoltanut 80-luvulta ja jolla Timo metsästi palkintosijoja vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Vaikka Pentti onkin karting varikoilla tutumpi mies moottoreiden kuin ratin takaa, on kilpailukokemustakin kertynyt mukavasti vanhemmalla iällä.

– No onhan noita joskus tullut ajettua, toteaa Pentti lyhyesti

Aktiivisin kilpaileminen on kuitenkin jo aika siirtää seuraavalle sukupolvelle ja niinpä kilpailuun otti osaa myös muutaman aiemman kilpailun kokemuksella Timon poika Jimi Ritvanen Cadet luokan kalustolla

– Toivottavasti tässä nyt vielä muutama kesä menee ennen kuin isä häviää pojalleen, nauraa Timo.

Ruuhimäen kausi jatkuu vielä kolmen kilpailun verran

Ruuhimäen kesä on ollut täynnä tapahtumia. Takana on jo Rotax Max- ja  X30-sarjojen osakilpailut, lisäksi radalla on ajettu mm. XON-sarjan osakilpailu, Keski-Suomi Cupin kilpailu sekä jo aiemmin mainittu viiden osakilpailun Ruuhimäki Cup.

Vielä ei kuitenkaan ole aika laittaa rataa talviteloille vaan luvassa on vielä Aluemestaruuskilpailut, XON-sarjan kestävyyskilpailu sekä juuri julkistettu kauden päätöskilpailu syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

– Ehdotus kauden päätöskilpailusta tuli suoraan kilpailijoilta. Kilpailu ajetaan kaksipäiväisenä ja rennolla aikataululla siten, että lauantaina illalla ehditään viettää yhteistä aikaa ja sunnuntaina ajaminen alkaa vasta iltapäivän puolella. Tällä kertaa kilpailijat ovat merkittävässä roolissa kilpailun järjestämisessä, joten kiitos kuuluu suoraan kentälle ja aktiivisille lajin harrastajille, kertoo Tony Haverinen Ruuhimäki Circuitilta.

– Poikkeuksellisen kylmän kesän jälkeen toivotaan tietysti että kelit jatkuisivat tämän päivän kaltaisina, mukavahan näillä keleillä on kilpailla, Tony lisää.

Lisätiedot:

Ruuhimäki Cup www.lmm.fi

XON kestävyyskilpailu www.xonsport.fi

Ruuhimäen kauden päätöskilpailu KITI

Tulevaisuuden tähdet finaalin lähtöviivalla. Kuva: Tony Haverinen

Teksti: Tony Haverinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting