Ralli 09.02.2016

Ruotsin MM-rallissa mukana viisi suomalaista autokuntaa

Jari-Matti Latvalalle Ruotsin ralli on kuin kotikilpailu. Kuva: Volkswagen Motorsport/Red Bull Content Pool

Kauden toisessa MM-rallissa on mukana jopa viisi suomalaista autokuntaa. Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila Volkswagen Motorsportin väreissä jahtaavat kuninkuusluokan mestaruutta ja WRC2-luokassa mitalijahtiin lähtee kilpailijapari Esapekka Lappi-Janne Ferm. Myös tulevaisuuden tähti Teemu Suninen ajaa kartturinsa Mikko Markkulan kanssa Ruotsin MM-rallissa, RC2-luokassa eli vastaavalla kalustolla kuin WRC2-luokassa mutta he eivät ole ilmoittautuneet keräämään tästä kilpailuista MM-pisteitä. 

Ruotsin MM-ralli on vuosittain houkutellut mukaan myös hieman harvemmin MM-rallipoluille lähteviä suomalaisia, tänä vuonna kisaan starttavat myös Ari Laivola-Kari Mustalahti (RC2) sekä Erik Vilenius-Seppo Tuominen (RC5).

Jari-Matti Latvala, WRC, Volkswagen Polo R WRC, Volkswagen Motorsport

“Ruotsin ralli on minulle kuin kotikisa. Rakastan lumella ajamista. On sanomattakin selvää, että on kovempi paikka lähteä Ruotsiin nyt, ilman yhtään MM-pistettä, kuin jos olisi päässyt lähteämään kisaan hyvän Monte Carlon tuloksen jälkeen. Sille ei voida kuitenkaan nyt mitään.”

“Positiivista tässä on se, että lähtöpaikka on parempi. Se tarjoaa paremmat olosuhteet, eikä tarvitse ottaa niin paljon riskejä.  Tämä etu on nyt käytettävä, että päästään takaisin mestrauusjahtiin.”

“On kuitenkin muistettava, että kumpikin tiimikaveistani on osoittanut pystyvänsä voittamaan Ruotsissa ja he ovat kumpikin erityisen motivoituneita. Sen lisäksi löytyy kyllä vastarinaa muistakin tiimeistä.”

Lähde: Volkswagen Motorsport

Esapekka Lappi, WRC2, Skoda Fabia R5, Skoda Motorsport

“Toivon, että Monte Carlon kokemuksesta on meille apua Ruotsia varten. Päätavoite on ajaa kisa maaliin ja saavuttaa niin paljon pisteitä kuin mahdollista.”

Lähde: Skoda Motorsport

Teemu Suninen, RC2, Skoda Fabia R5, Team Oreca

“Valmistautuminen  Ruotsin MM-ralliin on sujunut kohtuullisesti; ajoimme Keuruulla testiä ja auto saatiin siellä säädettyä hyväksi. Pikku murheitakin meinasi olla, kun auto syttyi tuleen, mutta palo saatiin sammutettua ja auto kuntoon. Nyt on kuitenkin hyvä fiilis lähteä kisaan.”

“Tämä on ensimmäinen Ruotsin MM-ralli minulle, joten tarkoituksena on hakea kisasta kilometrejä ja kokemusta. Tietenkin täällä on hieman tutummat olosuhteet minulle kuin Montessa, eli siinä mielessä ei ihan nollatasolta tarvitse lähteä liikkeelle.”

“Uskoisin, että kovaa kisassa menevät Pontus Tidemand ja Esapekka Lappi. Lisäksi Elfyn Evans on ajanut kilpailun useasti WRC-autolla, joten hänkin menee varmasti kovaa. He ovat hyviä vauhtimittareita minulle, mutta alkuun en yritä pysyä riskillä hampaat irvessä heidän kyydissään. Heillä on kuitenkin etulyöntiasema, kun ovat ajaneet näitä pätkiä aiemminkin.”

“Ruotsissa en aja WRC2-luokan pisteistä, mutta tarkoituksena on ajaa pisteistä myöhemmin tänä vuonna, kunhan ensin on ajettu muutama kisa harjoitusta ja kokemusta alle.”

Ari Laivola, RC2, Peugeot 207 S2000

“Viime aikoina kesät on menneet radalla Porschen ratissa. Tästä huolimatta pitäisin itseäni enemmän rallimiehenä. Nyt onkin tarkoituksena ajaa tänä vuonna valikoituja ralleja lähinnä ulkomailla. Viime vuonna ajoin Arctic Lapland Rallyn, Tsekeissä ja Viron Saaremaa Rallyn. ”

“Tarkoituksena oli valmistautua Ruotsin MM-ralliin ajamalla Rovaniemellä Arctic Lapland Rally, mutta valitettavasti nuotituksen jälkeen kilpuriin tuli moottorimurheita, öljynpaineet katosivat. Emme siis päässeet ajamaan, mutta kilpuri on jälleen iskussa. “

“Näkyyhän ajamattomuus hetken verran tuloksissa. Toisaalta tarkoituksena on kilpailemisen ohella nautiskella rallista.”

 Ruotsin MM-ralli  2016

Ruotsin MM-ralli on ainoa täysin talvirallina ajettava kilpailu FIA:n MM-rallisarjassa. Erikoista kilpailussa on myös se, että reitti kulkee kahden maan, Ruotsin ja Norjan alueilla. Kilpailukeskus ja huoltoparkki sijaitsevat Karlstadissa, Ruotsin Värmlannissa.

Reittiä jouduttiin tänä vuonna hieman lyhentämään lämpimän sään vuoksi. Reitti on tämän hetken tiedon mukaan kaikkiaan 1 397,16 km pitkä ja siitä on erikoiskokeita on 241,48 km (17,3%). Erikoiskokeita ajetaan kaikkiaan 13.

Kilpailijoiden urakka alkaa huomenna keskiviikkona reittiin tutustumisella. Itse kilpailu alkaa torstai-iltana klo 19 avajaisseremonialla Karlstadin raviradalla, mutta sen yhteyteen alunperin kaavailtu Supererikoiskoe jouduttiin perumaan.

Perjantaina ajetaan Ruotsin puolella erikoiskoe Torsby, jonka jälkeen reitti suuntaa Norjan puolelle. Norjassa ajetaan erikoiskokeet Röjden (lähtö ja maali ovat Ruotsin puolella), sekä uusi erikoiskoe Svullrya. Erikoiskokeet ajetaan kahteen kertaan, joten perjantaina ajetaan 6 erikoiskoetta.

Lauantaina ajetaan kaikkiaan viisi erikoiskoetta, joiden joukossa on muunmuassa kahteen kertaan ajettava Vargåsen, jonka varrella sijaitsee kuuluisa hyppyri Colin’s Crest.

Sunnuntaille ajettavaa jää kahden erikoiskokeen verran. Värmullsåsen 2 on kilpailun viimeisenä erikoiskokeena Power Stage, jolloin jaossa on 3-2-1 lisäpistettä MM-pistejahtiin.

Tarkempi reittiaikataulu kilpailun omalta sivulta tästä. 

Kilpailuun ilmoittautuneiden lista: PDF-tiedosto kilpailun omalta sivulta.

Kilpailun kokonaispituus: 1 397,16 km

Erikoiskoekilometrejä: 241,48 km  (20,3%)

Erikoiskokeiden määrä: 13

Lisätietoja

Sarjan sivu (jossa mm. online-tulokset): http://www.wrc.com/en/

Kilpailun oma verkkosivu: http://www.rallysweden.com/

Tilastot

MM-pisteet

Sosiaalinen media:
Twitter: @OfficialWRC, @RallySweden
Facebook: facebook.com/WorldRally

MM-Ralli Suomen mediassa

Suomessa MM-rallin televisioi Nelonen Pro.
Televisioaikataulut löydät tästä.

Lähde: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta