ATV 01.05.2017

Ruotsalaiselle voitto ATV-crossin SM-avauksesta

Lasse Ruotsalainen avasi SM-kauden voitolla Sipoosta. Kuva: Team Loukko

Sipoon hienolla motocrossradalla avattiin ATV-crossin SM-sarja lauantaina. Lasse Ruotsalainen kuittasi kokonaiskilpailun voiton eräsijojen yksi ja kolme turvin.

Aika-ajot vei nimiinsä Jani Tanhuanpää, perässään Lasse Ruotsalainen, Valtteri Vainionpää ja Viron Sten Jupachevski. Aika-ajot saatiin viedä läpi poutasäässä ja rata oli aivan täydellisessä kunnossa. Mönkijöitä oli mukana lähes 30 ja mikä hienointa, myös uusia nuoria tulokkaita oli useita mukana. Veteraaneissa aika-ajojen nopein oli Jani Saarinen perässään Jouni Vornanen ja Teemu Savolainen.

Ensimmäinen erä ajettiin vielä tihkusateessa ja rata oli edelleen erinomaisessa kunnossa. Lähdöstä kärkeen ampaisi Jupachevski perässään Ruotsalainen, Vainionpää ja Tanhuanpää tässä järjestyksessä. Ruotsalainen ahdisteli Jupachevskia, mutta ei löytänyt ohituspaikkaa, taustalla Tanhuanpää pääsi ohi Vainionpäästä ja alkoi tavoittaa kärkikaksikkoa. Pian löytyikin ohituspaikka Ruotsalaisesta ja alkoi Jupachevskin hiillostaminen.

Pääsuoralle tullessa virolaisen mönkijä lähti luisuun eikä Tanhuanpää ehtinyt reagoida mitenkään. Mönkijä kaatui selälleen ja miehiä lappasi ohi oikein urakalla. Tilanteen parhaiten hyödynsi Ruotsalainen, joka pääsi ohittamaan molemmat nousten kärkeen. Ruotsalainen ja Jupachevski kävivät kovaa vääntöä loppuerän ajan, mutta Ruotsalainen pystyi pitämään ykköstilan maaliin saakka. Vainionpää ajoi maaliin varmasti kolmantena ja Tanhuanpää nousi ohjausakseli vääntyneenä takaisin neljänneksi.

Tanhuanpään onneksi Suupohjan Varaosa ja Huollon väkeä oli tullut Sipooseen katsomaan kuinka Koskelan Ollin rakentama mönkijä kulkee. Koskelan johdolla varalaitteen ohjausakseli saatiin ajoissa kisalaitteeseen ja Tanhuanpää oli valmis toiseen erään.

Toiseen erään lähdettäessä tihkusade oli muuttunut voimakkaaksi räntäsateeksi ja teki radasta aikamoista kuravelliä, mönkijällä onneksi pystyy ajamaan turvallisemmin näissäkin olosuhteissa. Pyörälle olisi olosuhteet olleet liian vaaralliset, kuten olivat valitettavasti myös sunnuntaina ja tämän johdosta sunnuntain kisapäivä peruttiin.

Jupachevski oli myös toisen lähdön keulilla, mutta nyt Tanhuanpää pääsi kuittaamaan heti ensimmäisellä kierroksella ykköseksi. Sitten olikin aika purkaa vähän ensimmäisestä erästä jäänyttä energiaa ja voitto irtosikin yli minuutin erolla seuraavaan.

Taustalla Valtteri Vainionpää teki hienon nousun neljänneltä sijalta kakkoseksi, Vainionpää onkin osoittautumassa varsinaiseksi liukkaan radan spesialistiksi. Kolmostilasta kamppailivat Jupachevski ja Ruotsalainen, erän puolivälissä Ruotsalainen löysi virolaisesta ohituspaikan ja sijoittui erässä kolmanneksi. Sijoitus riitti kokonaiskilpailun voittoon, Tanhuanpään sijoittuessa toiseksi ja Vainionpään kolmanneksi. Veteraaneissa Jani Saarinen, Jouni Vornanen ja Teemu Savolainen muodostivat myös toisen erän kärkikolmikon.

SM-sarjasta näyttää tänä vuonna kehittyvän erittäin tasainen ja kovatasoinen kamppailu mitaleista. SM-sarja jatkuu Hyvinkäällä parin viikon päästä.

Tiedote: Loukko.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV