Ralli 02.03.2019

Ruotsalaiselle täysi potti Ralli SM:n talvikaudelta

Esa Ruotsalainen tyylitteli talvikaudella voiton SM2-luokan kaikista kolmesta SM-osakilpailusta. Kuva: Jarno Saari.

Rallin SM-kauden kolmas osakilpailu päättyi Esa Ruotsalaisen voitonjuhliin SM2-luokassa, mutta tällä kertaa kamppailu oli kärjessä tasaista.

Talvikauden viimeinen Ralli SM -osakilpailu ajettiin lauantaina Joensuussa totisesti talvisissa ja lumisissa olosuhteissa. Ennen kilpailun puolta väliä rallimaisemissa alkoi kunnon lumimyrsky, joka lisäsi kilpailijoiden haasteita.

Saarijärven UA:n Ruotsalainen ratkaisi pelin edukseen huoltotauon jälkeen ajetulla perinteikkäällä Oskolan erikoiskokeella.

– Siihen pätkään kyllä satsasin, mutta runsas lumisade ei tehnyt hommasta helppoa. Näkyvyys oli heikko, mutta meillä toimi renkaat ja nuotti hyvin näissäkin oloissa, Ruotsalainen kertasi.

– Sitä ennen ajettu kolmospätkä ei onnistunut niin hyvin, ja siellä menetettiin melkein puolet johtoasemasta. Sen jälkeen pelin henki oli selvä: täytyi puristaa täysillä loppuun asti.

Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen voittivat SM2-luokan lopulta 43,9 sekunnin erolla ennen Ville Hautamäkeä.

– Tosi hienosti tämä talvikausi sujui kolmen voiton myötä. Paljon ajettiin myös luokan kärkiaikoja, joten pitää olla ajollisesti tyytyväinen alkukauden ralleihin.

SM2-luokan tulokset Top3, Joensuun osakilpailu:
1. Esa Ruotsalainen 54.38,6
2. Ville Hautamäki +43,9
3. Timo Mäenpää +1.51,9

SM2-luokan pisteet 3/7 osakilpailun jälkeen:
1. Esa Ruotsalainen 84
2. Ville Hautamäki 61
3. Timo Mäenpää 36

Kaikki tulokset

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli