Motocross 17.07.2016

Ruotsalainen tuplavoittoon haastavassa Karkkilan SM-osakilpailussa

Lasse Ruotsalainen. Kuva: Lasse Ruotsalaisen Tiedotus

ATV-motocrossin SM-sarjan kolmannen osakilpailun aika-ajot saivat farssin piirteitä lauantaina Karkkilan saviradalla, kun edellispäivien sateet olivat tehneet radan pintaan tehtävänsä. Lasse Ruotsalainen osoitti kuitenkin vahvuutensa vaikeissa olosuhteissa.

Mönkijät eivät tahtoneet päästä Karkkilan liejuisia mäkiä ylös ja vain seitsemän kuljettajaa sai ajettua ajan aika-ajoissa. Seitsemänneksi sijoittuneen aika oli noin 11 minuuttia normaalisti vajaat kaksi ja puoli minuuttia kestävällä ratakierroksella.
Iisalmen liejuisissa olosuhteissa ajetussa osakilpailussa nopeinta vauhtia pitänyt Lehtimäen Valtteri Vainionpää ajoi jälleen nopeimman ajan osoittaen näin taitonsa vaikeissa olosuhteissa.

Ensimmäisen erän starttiin rata oli jo hieman kuivahtanut, mutta sisälti vain yhden nopean ajouran tehden ohittamisen erittäin vaikeaksi. Vainionpää hieman epäonnistui lähdössä ollen kuudentena ensimmäisellä kierroksella. SM-sarjassa kolmantena oleva Lasse Ruotsalainen otti unelmastartin saaden peräänsä sarjaa johtavan Jani Tanhuanpään. Tanhuanpää haki ensimmäiset kierrokset ohituspaikkaa, mutta kun moottorilämmöt alkoivat nousta jäähdyttimen tukkeutuessa edellä ajavan pyöristä lentävästä savesta, päätti Tanhuanpää ottaa varmat pisteet SM-sarjaa ajatellen ja jättäytyi suosiolla Ruotsalaisesta. Valtteri Vainionpää sai aikaan muutaman ohituksen ja nousi erän aikana kolmanneksi.

Toiseen erään rata oli kuivahtanut jo aivan kilpakuntoiseksi. Ruotsalainen starttasi taas parhaiten Vainionpää ja Tanhuanpää kannoillaan. Ruotsalainen sai pienen etumatkan Tanhuanpään ahdistellessa Vainionpäätä. Erän puolivälissä ohituspaikka löytyi ja Tanhuanpää alkoi tavoittaa Ruotsalaista. Matka loppui kuitenkin Tanhuanpään harmiksi kesken ja maaliintulojärjestys kolmen kärjen osalta oli sama kuin ensimmäisessä erässä.

Kärjen takana viiden kuskin katras kävi molemmat erät tiukkaa taistelua seuraavista sijoista. Nuori Jesse Uusitalo veti tällä kertaa pisimmän korren sijoittuen kokonaistuloksissa neljänneksi.

Ruotsalainen nousi kahdella erävoitollaan SM-sarjassa toiseksi ohi Vainionpään ollen 18 pistettä johtavaa Tanhuanpäätä jäljessä. Vainionpää on kolmantena 22 pistettä Tanhuanpäästä.

SM-sarjassa on kaksi osakilpailua jäljellä. Seuraava ajetaan 20.8. Heinolassa ja viimeinen 3.9. Hyvinkäällä. Sitä ennen Tanhuanpää ja Vainionpää käyvät ajamassa Virossa ja Latviassa EM-sarjaa kuten muutama muukin suomalaiskuljettaja.

Teksti: Loukko. com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross