Ralli 30.08.2019

Ruotsalainen harvinaisista lähtökohdista voittojahtiin SM-rallissa

Esa Ruotsalainen mielii jatkaa voittoisaa menoaan SM2-luokassa. Kuva: Jarno Saari.

Ralli SM -sarjan pitkä kesätauko päättyy tänä viikonvaihteena, kun ohjelmassa on kauden kuudes osakilpailu Laitilassa. SM2-luokan pistejohtaja Esa Ruotsalaisen osalta ajotauko päättyi jo viime viikonloppuna testien merkeissä.

Saarijärveläinen Mitsubishi-kuski osallistui testimielellä Mänttä-ralliin, mutta teknisen vian vuoksi lauantain kisapäivä vaihtuikin testaamiseksi.

– Jätin kisan kesken vetoakselivian takia. Laitoimme auton kuntoon ja siirryimme ajamaan testit toisaalle. Saatiin hyvät nuottitreenit Mäntän reitiltä, ja lopulta ajoimme enemmän kilsojakin kuin mitä olisi Mänttä-rallista kertynyt, Ruotsalainen selvitti.

Ruotsalaisen tiimissä on kesätauko otettu rallin suhteen vähän kevyemmin, mutta asiakaskyyditykset ja kaluston huoltaminen pitivät toki rallin koko ajan mielessä.

Ruotsalaisen ja kartanlukija Hannu Lammisen sarjajohto on vankka, kun toisena oleva tuttu kilpakumppani Ville Hautamäki on 23 pistettä perässä.

SM2-luokan kärkikaksikko on saavuttanut alkukaudella pelkkiä ykkös- ja kakkossijoja, joten Laitilassa pistesaldo kasvaa ainoastaan voiton turvin. Mestaruus ratkaistaan syyskuun lopulla Turun ja Salon alueen päätöskilpailussa.

– Sarjasääntöjen mukaan kuudesta ensimmäisestä kisasta viiden parhaan pisteet lasketaan. Meillä on plakkarissa neljä voittoa ja yksi toinen sija, joten mikään muu sija kuin voitto ei kasvata meidän pistepottia. Niinpä taktiikan luominen on aika helppoa tulevaan kisaan, Ruotsalainen naurahti.

Aikataulu, SM Oili Jalonen Ralli, Laitila 31.8.2019

10.01 Lähtö, Laitilan tori
10.55 EK 1 Neittamo
11.30 EK 2 Pato
12.35 EK 3 Varhela 1
13.19 EK 4 Hyyninen
13.43 EK 5 Sannainen 1
14.51 Huoltotauko (Turuntie 9, 23800 Laitila)
15.59 EK 6 Varhela 2
16.48 EK 7 Sannainen 2
17.44 EK 8 Pahojoki
18.35 Maali, Laitilan tori

Kilpailun reaaliaikainen tulospalvelu

Teksti: Jarno Saari, tiedottaja.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli