Motocross 19.05.2017

Ruotimolla ollaan valmiina ottamaan motocrossin EM-kilpailijat ja katsojat vastaan

Mäntyharjun EM-motocrosskilpailussa nähdään kilpailijoita yhdeksästä eri maasta. Kuva: Kilpailun Tiedotus

Mäntyharjun Ruotimolla ollaan valmiina tulevaan merkitykselliseen tapahtumaan, joka on merkityksellinen koko Suomen mittakaavassa – Ruotimolla ajetaan lauantaina ja sunnuntaina Motocrossin Euroopan Mestaruus -osakilpailua junioreiden osalta, luokat EM 65 ja EMX85. Lauantaina ajetaan myös MX125-luokan Suomen Cup -osakilpailu ja sunnuntaina MXJ-luokan MM-karsinta.

”Todella hyvillä fiiliksillä ollaan, aurinko paistaa – kesä on nyt kisan kunniaksi täällä. Valmistelut ovat sujuneet loistavasti. Sadettakin saatiin aamuyöstä vähän”, Mäntyharjun Moottorikerhon puheenjohtaja Matti Paasonen kertoo ja jatkaa: ”Tervetuloa vain kaikille, niin kilpailijoille taustajoukkoineen kuin katsojillekin – kirjoitetaan yhdessä Suomen Mäntyharju motocrossin maailmankartalle!”

”Lauantaina kisaavat EMX-luokat alkukarsinnoissa ja sunnuntaina sitten ajetaan näiden luokkien osalta varsinaiset kilpailuerät. Haluamme tällä kilpailuilla myös kunnioittaa pitkäaikaisen puheenjohtajamme, Tuomo Hämäläisen, muistoa. Tuomolle oli aina hyvin tärkeää, että junioreille annetaan mahdollisuuksia niin harjoitteluun kuin kilpailemiseenkin, nyt tämä toteutuu aika merkittävässä mittakaavassa”, kilpailun sihteeri Hanna Himanen toteaa ja jatkaa: ”Ihmiset ovat käyttäneet omaa vapaa-aikaansa tämän mahdollistamiseen lukemattomia tunteja viime viikkojen aikana, loppuvaiheessa osa aamusta iltaan ja illasta aamuun – aivan uskomatonta sitoutumista, nöyrimmät kiitoksemme siitä.”

Tuomo Hämäläinen toimi Mäntyharjun Moottorikerho ry:n puheenjohtajana vuosikymmeniä. Tyttäret Jaana ja Niina sekä poika Teemu osallistuvat tapahtuman toteuttamiseen vapaaehtoisina työntekijöinä.

Kilpailu alkaa molempina päivinä noin klo 11.00, sisäänpääsymaksu 10€ (alle 12 v. ilmaiseksi). Ilmoittautuneita kilpailijoita on noin 160 kilpailijaa, edustaen yhdeksää eri kansallisuutta.

Mäntyharjun Moottorikeskus – Ruotimo – sijaitsee osoitteessa Mynttiläntie 190. Paikalle on opasteet Mäntyharjulta Ristiinaan johtavan tien varrelta.

Teksti: Minna Hänninen, Kilpailun Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross