Road Racing 22.04.2019

Ruokolainen valmistautuu Valencian kilpailuun

Jenny Ruokolainen kilpailee European Talent Cup -sarjassa: Kuva: Track Punk Racing.

Tulevana viikonloppuna ajetaan ratamoottoripyöräilyn FIM CEV -sarjan toinen kilpailuviikonloppu Valencian radalla. Jenny Ruokolainen kilpailee tänä vuonna European Talent Cup -sarjassa Track Punk Racing -tiimissä.

European Talent Cupia ajetaan Hondan Moto3-pyörillä. Sarja on yksi maailman suurimmista ja kovatasoisimmista sarjoista. Sarjaan on otettu 67 kuljettajaa, joista Ruokolainen on ainoa tyttö ja ainoa pohjoismaalainen. Kuljettajia sarjassa on ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Kausi alkoi Estorilissa Portugalissa kolme viikkoa sitten ja nyt ajetaan sarjan toinen kilpailuviikonloppu Valenciassa Espanjassa.

European Talent Cupin harjoitukset ja aika-ajot ajetaan kahdessa ryhmässä, koska sarjassa on niin paljon kuljettajia. Aika-ajojen perusteella kuljettajat jaetaan kahteen kilpailuun. Vain 38 kuljettajaa pääsee European Talent Cup -kilpailuun ja loput ajavat ETC Serie 2 -kilpailussa. Molemmista aika-ajoryhmistä 19 nopeinta kuljettajaa pääsee ensimmäiseen European Talent Cup -kilpailuun.

Jenny Ruokolainen (32) Estorilissa. Kuva: Track Punk Racing.

Estorilissa kelit olivat todella vaihtelevat. Aika-ajossa Ruokolainen jäi tiukasti 20:ksi omassa ryhmässään, joten hän joutui ETC Serie 2 -kilpailuun ja lähti toisesta lähtöruudusta. Hän otti huonon startin ja hävisi monta sijoitusta, mutta pystyi nousemaan kilpailussa kolmannesta sijasta taistelevaan ryhmään ja tuli lopulta maaliin neljäntenä.

– Valencian kilpailu tulee olemaan minulle vaikea. Kuljettajia on sarjassa todella paljon ja kaikki ovat hyvin tasaväkisiä. Olisi hienoa päästä viralliseen ETC-kilpailuun. Se oli niin lähellä Estorilissa, kertoo Ruokolainen.

– Viime harjoitukset Valenciassa eivät menneet minulla kovin hyvin. Aikaa pitäisi pystyä kiristämään paljon, jos haluaa päästä ensimmäiseen kisaan. Toivottavasti pääsen virallisissa harjoituksissa hyvään ajorytmiin ja pystyn kehittämään ajoani paremmaksi.

Jenny Ruokolainen (32) taisteli kolmossijasta Estorilin kilpailussa. Kuva: Track Punk Racing.

Teksti: Jenny Ruokolaisen tiedoitus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing