Road Racing 30.05.2017

RR:n SM-kauden avaus RAM Racingin juhlaa

Felix Nässi ajoi STK600-luokan ensimmäisen erän voittoon SM-kauden avauksessa. Kuva: Timo Nässi

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan ensimmäinen kilpailu ajettiin Jurvan Botniaringillä,  RAM Racingin molemmat kuljettajat ajoivat podiumille. Felix Nässi voitti STK 600 -luokan ensimmäisen lähdön ja Jani Rättö oli sunnuntaina Superbiken pitkässä kisassa toinen.

Lauantaina aika-ajot ja kilpailut ajettiin sateessa, ensimmäistä kertaa 600:lla märällä ajanut Felix Nässi otti Bridgestonen hyvin toimineilla sadekelin renkailla paalupaikan. Jani Rättö oli aika-ajossa kolmas.

Kilpailussa Nässi nousi kärkeen toisella kierroksella ja ajoi selvään voittoon. Toiseksi sijoittui Anssi Koski ja kolmanneksi Aki Valkila.

Superbiken kilpailussa Rätön Yamaha ei ollut aivan parhaissa säädöissä perjantain hurjan kaadon jälkeen, tuloksena oli viides sija. Lähdön voitti sadekelin erikoisosaaja Magnus Collin ja Marko Rättö oli toinen.

Jani Rättö oli sunnuntain Superbike-luokan pitkässä kisassa toinen. Kuva: Timo Nässi

Sunnuntain kilpailut ajettiin aurinkoisessa säässä. Felix Nässi epäonnistui hieman lähdössä ja putosi viidenneksi, kärkeen ampaisi Aki Valkila. Nässi nousi pian kolmanneksi, mutta neljän sekunnin eroa kärkeen hän ei onnistunut kaventamaan. Valkila piti johtopaikan maalin asti, Marko Vuorio oli toinen ja Nässi oli kolmas.

Felix Nässi tuuletti podiumin korkeimmalla korokkeella STK600-luokan voittoa. Toiseksi sijoittui Anssi Koski ja kolmanneksi Aki Valkila. Kuva: Juha Nässi

Superbiken kilpailussa parhaan lähdön otti Magnus Collin ja Jani Rättö onnistui lähtösuoran kiihdytyksessä nousemaan toiseksi. Kilpailu oli mielenkiintoinen ja jännittävä loppuun asti, kilpailun johtoon  noussut Jan Kopponen kaatui radan ykkösmutkassa. Rätön sijoitus vaihteli kilpailun kuluessa toisen ja neljännen sijan välillä. Kilpailun loppupuolella hän onnistui ohittamaan Magnus Collinin ja nousi toiseksi. Voittoon kilpailussa ajoi Toni Torpakko.

SM-avauksen tulokset.

Teksti: Juha Nässi / RAM Racing Yamaha

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing