Rata-ajo 15.04.2016

RRMT tuo F1-tason pelastuspalvelut Porsche GT3 Cup -sarjaan

Kuva: Racing Rescue Finland Oy.

 

Porsche GT3 Cup Challenge Finland ja Finnish Touring Cars Cup -sarjat ovat solmineet kolmivuotisen turvallisuus- ja pelastuspalvelusopimuksen hyvinkääläisen Racing Rescue Finland Oy:n kanssa.

Toukokuun 28. päivä Hämeenlinnan Ahveniston radalla alkavien Porsche GT3 Cup Challengen ja FTCC -sarjojen turvallisuus- ja pelastuspalveluista huolehtiva Racing Rescue & Medical Team (RRMT) koostuu monista alansa ammattilaisista, joiden joukossa on niin ensihoitajia, palomestareita kuin lääkäreitäkin.

Autourheilun osalta RRMT on ainoa suomalainen organisaatio, joka on suorittanut kansainvälisen autoliitto FIA:n sertifikaatin irrotusryhmän toiminnassa. Tämän sertifikaatin myötä RRMT:n irrotusryhmällä on lupa toimia esimerkiksi Formula 1 -sarjan kilpailuissa ja tarvittaessa irrottaa kuljettajia kilpa-autoista.

– RRMT:n organisaation toiminta on minulle tuttua jo monen vuoden ajalta, ja on etuoikeus niin kilpailunjohdon kuin myös kilpailijoiden sekä yleisön osalta, että saamme kilpailuihimme kovanluokan hoito- ja pelastusalan ammattilaiset huolehtimaan pelastuspalveluista. Toiminta tuo kaikille osapuolille varmasti paljon lisäarvoa, sillä laadukas toiminta ja henkilöstö ovat kaikille toimijoille erittäin tärkeää, kilpailunjohtaja Tommi Wirtanen sanoo.

Yhteistyötä RRMT ja Porsche GT3 Cup Challenge ovat tehneet jo aikaisemminkin, mutta nyt useamman vuoden sopimuksella haluttiin varmistaa sekä jatkuvuus että laadukkaiden palveluiden saaminen suomalaisen rata-autoilun huippusarjoille. Racing Rescue & Medical Team tekee yhteistyötä myös muun muassa Helsinki City Maratonin, Neste Rallin sekä TV-ohjelma Possen ja Duudsoneiden kanssa.

– Kävimme viime vuonna yhteistyökuvioita läpi jo nykyisen Porsche Racing Club Finlandin puheenjohtajan Kristian Tornivaaran kanssa ja yhteinen tahtotila oli aloittaa pidempiaikainen yhteistyö. Me pystymme tarjoamaan luotettavan ja osaavan pelastusorganisaation kaikkiin kisoihin ja FIA-sertifikaatin lisäksi olemme harjoitelleet pelastustehtäviä nimenomaan Porschen kilpa-autoilla. Pääsemme FTCC-sarjan myötä myös kehittämään pelastustoimintaa monella meille uudella automallilla, joten kaikki saavat tästä paljon synergiaetuja, Racing Rescue Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Rosendahl kertoo.

Porsche GT3 Cup Challenge Finland

Porsche GT3 Cup Challenge Finland -sarja on suomalaisen rata-autoilun huippusarja, jossa ajetaan Porsche Motorsportin valmistamilla kilpa-autoilla. Sarjaan kuuluu kaudella 2016 viisi osakilpailua. Porsche GT3 Cupin ohessa ajetaan myös täysin uutta Finnish Touring Cars Cup -sarjaa, joka sisältää luokat V1600 Sports Cup, PRCF Sports Cup ja PRCF Time Trial sekä lisäksi vuonna 2017 aloittavan Seat Ibiza SC Trophyn.

28.5. Ahvenisto, Hämeenlinna (mukana myös FTCC)

18.6. Botniaring, Jurva (mukana myös FTCC)

2.7. Auto24Ring, Pärnu, Viro

16.7. Botniaring, Jurva (mukana myös FTCC)

27.8. Alastaro, Virttaa (Porsche Club Festival, mukana myös FTCC)

Sarjassa ajetaan pisteistä neljässä luokassa, mutta Porsche GT3 Cup Challenge Finland -mestaruus jaetaan kauden päätteeksi yhdelle pisteitä eniten keränneelle kuljettajalle.

HUOM! Jaamme 250 kappaletta vapaalippuja jokaiseen Suomen osakilpailuun. Lisäksi arvomme kaikkien lipun lunastaneiden kesken kolme kappaletta VIP-lippuja (140€/kpl). Vapaalipun saat rekisteröitymällä tästä.

www.gt3cup.fi | Facebook | Instagram | Twitter

Virallinen hashtag: #gt3cupfi

Teksti Sami Kolsi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo