MM-Ralli 05.08.2019

Röyhkiölle paljon oppia ensimmäisestä MM-rallista

Aleksi Röyhkiö sai paljon oppia Suomen MM-rallista. Kuva: M-Sport.

Viikonvaihteessa ajettu Suomen MM-osakilpailu, Neste Ralli, oli Aleksi Röyhkiölle haastava kokemus. Monipäiväinen kilpailu tarjosi hyvän lopputuloksen ja Vuoden Tulokas -palkinnon, mutta toi alussa myös epäonnistumisen tunteita.

Röyhkiö kilpaili kovassa seurassa Junior WRC -luokassa, joka vilisee nuoria ja kansainvälisiä rallilupauksia. Kilpailun avauspäivän jälkeen ylöjärveläinen oli seitsemäntenä, kun mukana luokassa oli kaikkiaan 14 kuljettajaa.

– Alkupätkät näyttivät, kuinka kovaa luokassa ajetaan, vaikka tie oli jo kulunut urille. En saanut toivottua vauhtia päälle kisan alkupuoliskolla. Muutamia osumia tuli kiviin, jotka olivat nousseet esiin. Hankala aloitus, Röyhkiö myönsi.

Toisena päivänä Ford Fiesta -kuskin sijoitus nousi viidennelle sijalle, kunnes öljypohjan hajoaminen Kakariston EK:lla toi aikasakkoa ja pudotti yhden sijan.

MM-rallin vaativuudesta kärsivät myös kilpakumppanit, minkä myötä Röyhkiön ja kartanlukija Ville Mannisenmäen sijoitus nousi päätöspäivän alussa takaisin viidenneksi.

Sunnuntain erikoiskokeet sujuivat vauhdillisesti oikein hyvin ja EK-sijoitukset olivat sijoilla 3-4, minkä ansiosta Röyhkiön sijoitus nousi ajamalla vielä yhdellä pykälällä.

Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki kokivat sekä haasteita että onnistumisen hetkiä. Kuva: M-Sport.

Maalissa JWRC-luokan neljäs sija oli hyvä lopputulos, minkä lisäksi mukaan kertyi mahtavan paljon oppia tulevaisuutta varten.

– Kisaan lähdettiin sillä asenteella, että pyritään saamaan kaikki kilometrit talteen ja jatkuvasti opittaisiin uutta. Ei pystytty olemaan kilpailukykyisiä perjantaina eikä lauantaina, mutta sunnuntaina ajaminen oli jo paremmalla tasolla.

– Luokan kärkikuskien todella kova vauhti tuli yllätyksenä, mutta eihän se ihme ole, koska MM-tason kilpailussa oltiin. Tämän kokemuksen jälkeen jatketaan kovaa työntekoa, jonka avulla pyritään uralla eteenpäin askel askeleelta, Röyhkiö järkeili.

Teksti: Jarno Saari, tiedottaja.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli