MM-Ralli 01.08.2019

Röyhkiöllä näytönpaikka JWRC-luokassa

Aleksi Röyhkiö ajaa ensimmäistä MM-ralliaan, junioreiden WRC-luokassa. Kuva: Jarno Saari.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina illalla Jyväskylän keskustassa Harjun EK:lla. Totisempi kilvanajo alkaa perjantaina, kun ohjelmassa on 10 erikoiskoetta. Aleksi Röyhkiö on valmistautunut huolellisesti pitkän MM-rallin haasteisiin, kun hän lähtee kilpailemaan junioreiden WRC-sarjan kärkisijoista.

Kyseessä on ylöjärveläiselle rallilupaukselle uran ensimmäinen MM-ralli, joten haasteita riittää. Röyhkiön tavoitteena on haastaa sarjaa ajavat kuskit ja kamppailla luokkavoitosta.

Flying Finn Academyn nuorukainen pääsi tutustumaan M-Sportin Ford Fiestaan torstaina aamupäivällä shakedown-pätkällä. JWRC-sarjassa kaikki kilpailijat ajavat samanlaisilla säädöillä ja renkailla.

– Odottava tunnelma on juuri rallin alla. Tiet ovat tosi hienoja ja haastavia. Nyt on hyvä mahdollisuus näyttää nopeuttaan, kun vastassa on eri maiden nuoria huippukuskeja. Heillä on kokemusta tästä sarjasta ja pitkistä kilpailuista, mutta minulla on yleisesti kokemusta nopeista Suomen sorateistä, Aleksi Röyhkiö vertailee.

– Vastaavasti muutamat sarjan kuskit ajoivat Neste Rallissa jo edellisinä vuosina. Tämän kilpailun reitti ei ole kovinkaan paljon muuttunut viime kesän kilpailusta. Olemme tutkineet EK-videoita kartanlukija Ville Mannisenmäen kanssa, joten kotiläksyt on tehty tarkasti.

– Ensimetrit M-Sportin autolla sujuivat tuntumaa hakiessa, mutta sain hyvän fiilikseen kalustoon ja ajamiseen viimeisillä testivedoilla.

(lisäys) Röyhkiö oli torstaisella avauspätkällä 13:ksi nopein JWRC-kuljettaja.

Tulokset

Lisätietoa Neste Rallista ja JWRC-sarjasta:

www.nesterallyfinland.fi
www.m-sport.co.uk/junior-wrc

Teksti: Jarno Saari, tiedottaja.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli