Ralli 16.06.2019

Rovanperä WRC2 Pro -luokan kärkipaikalla Sardiniassa

Kalle Rovanperä ja ŠKODA ovat olleet valttia WRC2 Pro -luokan taistelussa. Kuva: Miika Wuorela

Kalle Rovanperä jatkoi myös lauantain erikoiskokeilla huimaa menoaan. ŠKODA-kuljettaja ei antanut erikoiskokeilla kilpakumppaneilleen mahdollisuutta haastamiseensa, ja pitää yötauolla WRC2 Pro -luokan kärkipaikkaa 26,1 sekunnin erolla.

Rovanperän kokenut tallikaveri Jan Kopecky ei pystynyt lauantainakaan vastaamaan suomalaisen vauhtiin. Totuus oli, että Rovanperä pisteli kapeat ja haastavat erikoiskokeet sellaista vauhtia, että illan päätteeksi sujuva ja vauhdikas ajo palkittiin luokan kärkisijalla.

– Päivä sujui hyvin, suunnitelmien mukaan ja ilman isoja riskejä. Raju päivä tämä silti oli, eikä tuolla erikoiskokeilla helpolla pääse. Sunnuntai on vielä aika vaikea päivä ajaa tässä asemassa, kun ei saa mitään tapahtua. Tarkasti ja kovaa täytyy vielä ajaa, Rovanperä muistuttaa.

Kisan päätöspäivän neljällä erikoiskokeella Rovanperälle riittää jo varman päälle ajo, sillä noin 40 EK-kilometrin matkalla ei järjestys enää ajamalla muutu. Siitäkin huolimatta tallikaverin aikoja on tarkkailtava.

– Erikoiskokeet ovat vähän erilaisia huomenna, joten mielenkiintoista nähdä, miten ajo kulkee, kun pinta on sellaista hienoa hiekkaa. Jan on kova äijä, ei hän päästä meitä helpolla, vaan pitää painetta yllä loppuun asti.

Ensimmäistä kertaa Sardiniassa kilpaileva Rovanperä sai lauantain aikana jo hyvin kiinni teiden luonteesta, ja löysi rallin ominaispiirteet.

– Nämä erikoiskokeet ovat olleet vaikeita ajaa nuotista, kun pidon vaihtelevuuttakin on aika paljon muihin soraralleihin verrattuna.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi / Kalle Rovanperän tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli