Ralli 30.03.2019

Rovanperä taisteli Korsikan MM-rallissa WRC2 Pro -luokan kärkipaikan

Kalle Rovanperä ajaa Škoda Motorsportin ilmoittamana WRC2 Pro -luokan pisteistä Korsikan MM-rallissa. Kuva: ŠKODA Motorsport

Kalle Rovanperä aloitti Korsikan MM-rallin taktisesti fiksulla tavalla. Kärkipaikka WRC2 Pro –luokassa on Rovanperän hallussa jo 2.55,2 minuutin marginaalilla.

Huolimatta hyvästä sijoituksesta omassa luokassa, ei Kalle Rovanperän kasvoilta juuri hymyä perjantaina löytynyt. Syy vaisuuteen löytyi auton säädöistä, jotka eivät olleet Škoda Motorsportin ilmoittamana, mutta yksityistiimi HK-Racingin autolla kilpailevan Rovanperän mieleen.

– Auto aliohjasi niin paljon, ettei sitä pystynyt paikkaamaan millään. Koko päivä rassattiin iskareita ja viimeisellä se muuttui jo vähän paremmaksi, mutta ei ole vielä lähelläkään hyvää. Tämä oli sellainen testipäivä, Rovanperä harmitteli.

Vauhdillisesti Rovanperä piti R5-autoilla kilpailevista yhdeksänneksi nopeinta vauhtia. Eroa WRC2 -luokan kärjessä kiitävään Eric Camilliin on kertynyt 1.21 minuuttia.

Tuota eroa Rovanperä lähtee kaventamaan päättäväisesti heti lauantaiaamuna, vaikka pääpaino säilyy toki mestaruuspisteissä, joita on Korsikalta tulossa tämän hetkisen tilanteen mukaan täysi potti.

– Kyllähän ne pisteet on otettava kotiin. Se on vaatimus tiimiltä, ja itsekin tietysti haluan helpot pisteet saalistaa. On vauhtia verrattava muihinkin.

Jo nuotitusjaksolla Rovanperä havaitsi Korsikan osakilpailun olevan yhden sarjan vaikeimmista. Rovanperä kilpailee Korsikalla vasta ensimmäistä kertaa.

– Tuntuu tämä ralli aika vaikealta. Nyt kun säädöt ovat olleet pielessä, ei ole samaa luottamusta, eikä voi mennä nuotinkaan mukaan. Mutta heti kun auto toimii, niin nuottikin tuntuu järkevältä. Katsotaan, mitä huomenna keksitään. Toivotaan, että saadaan jotain aikaan.

Teksti: Kalle Rovanperän tiedotus / Škoda Motorsport Suomi
Kuva: ŠKODA Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta