Ralli 03.08.2019

Rovanperä reilussa luokkajohdossa Neste Rallin päätöspäivään

Kalle Rovanperän johto WRC2 Pro -luokassa on jo turvallisen tuntuinen. Kuva: Miika Wuorela.

Kalle Rovanperä jatkoi vastustamatonta menoaan myös Neste Rallin toisena varsinaisena kilpailupäivänä lauantaina. Kun ajamatta on enää päätöspäivän neljä erikoiskoetta, on Rovanperän johto WRC2 Pro -luokassa Eric Camilliin jo 4.14,2 minuuttia.

Perjantai-illasta Rovanperä oli saanut säädettyä autonsa mieluiseksi, ja se näkyi vauhdissa välittömästi. Lauantaina erikoiskokeiden maalihaastatteluihin rullasi rentoutunut kuljettaja.

– Aamu oli heti oikein mukava. Säädöt olivat kohdillaan, joten oli nautinto ajaa. Yritin olla ottamatta isoja riskejä, ja vain nauttimaan ajosta, myhäili Rovanperä.

Lauantai sujui Rovanperän osalta ongelmattomasti. Uusi Škoda Fabia R5 Evo toimi, ja Rovanperä saattoi nautiskella ajamisesta kovavauhtisilla erikoiskokeilla.

– Kaikki meni hienosti. Meidän ei tarvinnut puristaa, mutta olisi ollut mukava tietää, mistä löydämme lisää pitoa. En ole niin liukkailla pätkillä ajanut vielä Suomessa kuin esimerkiksi Leustu (EK15/19) oli.

Kalle Rovanperän Skoda Fabia R5 Evo oli moitteettomassa kunnossa pitkän päivän jälkeen. Kuva: Miika Wuorela.

Vailla todellista uhkaa WRC2 Pro -luokan kärkikamppailussa Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen tyytyivät ajamaan hyvältä tuntuvaa tahtia erikoiskokeilla.

– Olihan se uskomattoman hieno päivä jälleen. Toisella lenkillä tiet olivat vielä hyvässä kunnossa, niin sekin oli nautinto ajaa. Minulla oli hauskaa ratin takana. Pahat paikat otin varovaisemmin, ja hyvissä paikoissa tuli normaalia vauhtiani.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli