Ralli 26.10.2017

Rovanperä MM-debyytistään: ”Jännittää enemmän kuin mikään kisa aiemmin”

Superlahjakkuus Kalle Rovanperä on noussut tämän vuoden aikana kaikkien tietoisuuteen. Kuva: Red Bull Content Pool

Viikonloppuna ajettava Walesin MM-ralli on suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen, sillä vakiokuskiemme lisäksi viivalle asettuu myös rallin superlupaus, 17-vuotias Kalle Rovanperä.

Kalle Rovanperä on testannut viime päivät ahkerasti tähänastisen elämänsä suurimpaan koitokseen: ensimmäiseen MM-ralliinsa. Pari viikkoa sitten ajokortin poikkeusluvalla saanut 17-vuotias on tyytyväinen siihen, miten Ford Fiesta WRC2-auto on istunut Walesin mutaisille teille.

– Hyvät fiilikset on vielä tässä vaiheessa, toivottavasti sunnuntai-iltanakin! Rovanperä naurahtaa.

– Testit meni hyvin ja kaikki on auton suhteen valmiina kisaan. Reitti näyttää ihan hyvältä ja varmaan sopii mulle ihan hyvin, ennakoi nuorukainen, joka eilen painoi vielä pitkän päivän nuottitreenejä.

Testikeli on ollut varsin perinteinen Walesissa. Kuva: Kalle Rovanperä Racing

Rovanperä on tänä vuonna tehnyt suomalaista moottoriurheiluhistoriaa voittamalla ylivoimaisesti molemmat SM-rallit joihin osallistui, rikkomalla katsoja- ja medianäkyvyysennätykset sekä nousemalla kärkikamppailuihin suurissa kansainvälisissä ralleissa. Jo ennen ensimmäistäkään MM-rallia hänen nimensä on kaikkien huulilla.

Nuorukainen tietää, että tehdaspäälliköt tulevat seuraamaan hänen otteitaan erittäin kovalla mielenkiinnolla, mutta keskittyy tekemään parhaansa MM-debyytissään.

– Ei vielä ainakaan paljoa jännitä, mutta startissa varmaan vähän enemmän jo. Eiköhän tämä tähänastisista kisoista eniten jännitä, Rovanperä myöntää.

Entä mikä on tavoitteena uran ensimmäisestä WRC2-luokan MM-rallista?

– Voitto, mutta en sitä kyllä lähde hakemaan, vaan ihan kokemusta, kun se on todellakin tärkeintä.

WRC2-luokassa Rovanperä saa vastaansa myös kovat suomalaisnimet Teemu Sunisen, Jari Huttusen sekä Juuso Nordgrenin.

Kauden toiseksi viimeinen MM-ralli, Walesin osakilpailu starttaa tänään torstaina klo 20 Suomen aikaa ja kilpailijat tulevat maaliin sunnuntaina. Livetulosseuranta täältä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli